Motivationshöjare!

Hemkommen efter ett styrkepass på gymet. Första ggn jag provade programmet på egen hand och jag måste säga att det var roligare än jag hade förväntat mig. Jag tränade mkt styrketräning på gymet förr, när jag bodde i Boxholm, men här har det bara blivit gruppträning. Det är så mkt mer min grejj o köra i gymet, jag tycker det är så himla roligt och nu kände jag verkligen att det var jag igen! Låter kanske lite fånigt och lustigt, men jag kan inte förklara det på ngt annat sätt. Det var ganska mkt folk ikväll också, men jag antar att jag gick när alla har slutat jobbet och tar sig iväg till gymet, men det var trevligt och även om maskinerna jag behövde ibland var upptagna så var det bara att gå vidare till nästa under tiden som jag väntade. När jag och instruktören satte vikterna jag skulle köra idag så var det dagen efter jag hade kört ett tufft BodyPump-pass, så tills nästa gång får jag öka i vikt på varenda moment. Det var också roligt, jag kände mig riktigt stark - fastän jag vet att jag inte är det än. Jag måste öva på CHINS, för när vi gjorde testet orkade jag inte ens dra upp mig en enda gg, trots att jag fick halva min vikt till hjälp. Snacka om svag! Men tills nästa gg jag ska köra testet ska jag klara det - då ska jag få 9 poäng, ta mej fan! Det är lite roligt att starta på 0 poäng också när det gäller styrkan eftersom det bara kan bli bättre - såvida jag inte lägger av snart; men det har jag ju lovat mig sj att inte göra.

Berättade för Linn idag att motivationen kändes sådär nu igen och det går visst upp och ner som en berg-o-dalbana med det där, men så fort jag kom ner i gymet och startade med liggande lårcurl så gick allt bättre. Nu känner jag mig fräsch och pigg och effekten av träning är helt otrolig - man blir en helt annan människa bara efter att ha rört på sig en liten stund; när jag kom hem kände jag till å med för att städa, men medan jag har energin kvar ska jag försöka ägna mig åt lite skolarbete. Till o med motivationen till skolan blir ju bättre av det här! Jag lovar - det är värt uppoffringen, soffan står ju kvar o du kan sitta i den senare, men det blir svårare o svårare för varje dag att komma i form, så börja nu!

Såhär ser mitt program ut:

(Observera att alla mina övningar körs i maskin och jag kan ha svårt för att sätta namn på dem, men jag ska göra så godt jag kan mha "Styrketräning - en anatomisk guide" av Frédéric Delavier).

8-12 reps Liggande lårcurl
8-12 reps Benspark
8-12 reps Benpress
8-12 reps Omvända hyperextensions (ryggresning)
8-12 reps PushDowns / Pullovers
8-12 reps Rodd
8-12 reps Lyft åt sidan
8-12 reps Bänkpress på snedbänk
8-12 reps Crunches
8-12 reps Bålrotation




Ett program för hela kroppen som tar runt 30 minuter att köra per gg. Många kanske reagerar på att jag bara kör 8-12 reps per gång och bara en gång dessutom, men det är tydligen så man ska köra enligt Nautilusmetoden och man ska lägga på så mkt att man är helt slut i musklerna efteråt. Tidigare har jag alltid kört typ 3*8 reps på varje övning, men jag testar detta så får vi se om det ger några resultat, annars sa instruktören att hon kunde hjälpa mig att komma igång med den andra metoden om jag tror att det är bättre för mig. Men jag blir glad över att det bara tar typ en halvtimme varje gg, för då tycker man inte heller att det känns som att man har så mkt annat man borde göra heller - eller hur?

Efter styrkan idag så satte jag mig en stund på motionscykel men jag kände mig helt slutkörd i benen så jag gav upp ganska fort tyvärr. Jag tänkte att jag kunde gå ut o Powerwalka imorgon så att jag bränner lite fett då med.

Vad har jag upplevt för effekter sedan jag började träna (inte bara styrketräning utan också Kondition & Yoga) igen?

> Jag är piggare och känner mig starkare - i början beskrev jag det som att flyga fram eftersom jag tidigare känt mig så   "tung" i kroppen.
> Jag har redan börjat märka att min mage börjar kännas som förr igen, den börjar shapa till sig, liksom övriga delar av  kroppen.
> Jag är mer aktiv om dagarna, sover bättre om nätterna och jag är en gladare människa - fråga min sambo; han måste ha märkt det.
> Jag känner mig mer självsäker, snygg och oberoende av andra - precis som mitt gamla jag!

Det är som sagt det jag redan har upplevt och kom då ihåg att jag inte började träna ordentligt igen förrän den 18 Augusti i år! För att motivera er ytterligare till att börja styrketräna så har jag hittat några exempel på fördelar med träningsformen:

> Styrketräning stärker skelettet.
> Styrketräning ger bättre skydd till dina inre organ.
> Man undviker lättare skador.
> Det är lättare att bränna fett.

Vill du ha mer information om styrketräning så finns det massor av sidor på nätet, men jag använde mig nu av http://webbservern.se/hfa/transtyr.html. Annars finns bra tidningar att tillgå; kolla i din butik - jag läser för tillfället Fitness Magazine och I FORM (du finner länkar till dessa två tidningars hemsida i högerspalten på den här bloggen), men jag gillar också ToppHälsa.

Lycka till!



Få gratis kläder!

Ta chansen å samla poäng för att få presentkort på H&M eller Gina Tricot! Klicka bara på länken nedan för att bli medlem & starta din poängjakt:

Gratis Kläder

För att tillhandahålla ditt första presentkort på ngn av butikerna ovan krävs att du samlar ihop 400p., men för att kick-starta får du 50p. vid registrering!

Gratis är godt... ;)

29 sept. 2008, forts.

Ikväll blev det ingen träning. Jag tog mitt förnuft tillfånga och väljer att gå imorgon istället, eftersom jag har ett bestämt antal dagar jag ska träna på kan jag ju välja lite som jag vill å varför då gå när det är som mest folk?. Jag ska alltså träna minst 3 ggr/veckan, vilket är bra att starta med så man inte tröttnar direkt. Går man för hårt ut talar hjärnan om för kroppen, och dig själv, att du inte orkar och det är också därför du väljer att sitta hemma, enligt instruktören jag träffade i förra veckan. Hjärnan är smart. Smartare än man själv vet om. Kroppen arbetar ju trots allt hela tiden för att överleva!

Så istället för att gå på gymet så sitter nu jag och sambon i soffan och har just kollat på första avsnittet av Färjan. Det har tydligen blivit ett väldigt liv om dokusåpan, som jag helt har missat. Jag har dessutom HELT missat att det överhuvudtaget skulle sändas - men upptäckte det då ikväll på premiärdagen då Danne så gärna ville se det. Jag halvtittade emedan jag försökte få till en snygg design på min blogg och försökte att ta hjälp av http://www.designadinblogg.se/, som har mkt bra tips och tricks för hur du ska designa din blogg, men som tyvärr inte kunde hjälpa mig med det jag var ute efter. Eller så kunde han/hon det - bara att jag inte förstår.

Vi tar dessutom varsitt glas rödvin - ett ekologiskt vin "Cameléon", producerat i Argentina på druvan Malbec.

Alkoholhalt: 14%

Smak: Fruktigt, ungdomligt, kryddigt vin, inslag av fat, mörka bär, viol, lakrits och vanilj.

Användning: Serveras vid c:a 18gr till grillade rätter av lamm- eller nötkött.

Information hämtad från www.systembolaget.se. Artikelnr: 6581.



Ett mycket godt vin som jag rekommenderar starkt, och även om de hävdar att det bör serveras till grillat kött så anser jag att man lika gärna kan sitta å smutta på det en måndagskväll - eller när helst lusten faller på!

Man kan allt unna sig ett glas vin ibland - även fast man tränar. Jag har inte ångest någonstans - som sagt: "Det viktiga är hur godt du lever - inte hur länge".

Piraterna i Karibien

En fjärde Pirates-of-the-Caribbean-film är på G! Jag blev hur glad som helst; underbarare filmer får man leta efter. Jag kommer sitta i salongen på biopremiären - no doubt! Det gör inte saken sämre att Johnny Depp har tackat ja till ännu en roll som Jack Sparrow. Uh-la-la.

29 sept. 2008

Jag tänker inte ta jobbet ens om jag får det. Det kändes inget bra på intervjun alls, allt kändes så osäkert ifråga om framtida jobb, jag vill inte - jag kan så mkt mer. Å jag är värd att få mer erfarenhet än den jag kommer besitta en period där. Nu är det lektion, bäst jag koncentrerar mig på Elektroniska Affärer.


28 sept. 2008

Idag pallrade jag mig som sagt iväg till gymet för att cykla i en halvtimme. Det var skönt att röra lite på sig - sambon var bakis och i ryggläge, vilket gjorde att jag låg kvar lite för länge i sängen jag också. Det var inte helt onödigt dock; jag läste ut boken jag började på för några dagar sedan, Jenna Jamesons självbiografi: Att älska som en porrstjärna.



En mycket intressant bok om hennes barndom och vägen till att bli världens största porrstjärna! Den rekommenderar jag starkt till de som vill läsa något utan att behöva tänka så mkt - en bra bok för att bara koppla av en stund, även om vissa delar berör en ordentligt.

Imorgon blir det ett pass styrketräning, antingen genom en klass BodyPump eller enligt mitt program jag fick i torsdags när jag träffade Instruktören. Det känns som att jag skulle vilja köra passet i gymet faktiskt - men jag vet också hur mkt folk det är på måndageftermiddagar/kvällar. Varför är det så mkt folk just på måndagar? Är det för att så många har ångest för att de inte har varit speciellt aktiva under helgen - eller kanske tagit ett glas vin eller två för mkt? Idag var det iaf inte mkt folk i rörelse..

När jag var påväg till omklädningsrummet igen gick jag förbi en tjej som körde på en CrossTrainer. Hon hade på sig ett par svarta, überkorta hotpants - som vid en första anblick såg helt okej ut. Jag tycker det är jättesnyggt på vältränade tjejer och som verkligen kan göra dem rättvisa med snygga lår och rumpa - men det här var en stor, STOR, miss. Jag, personligen, skulle aldrig ta på mig ett par hotpants annat än för att gå i dem hemma, om jag inte hade lår så jag kunde visa upp dem.. Det var hemskt och inte alls snyggt. Samtidigt tyckte jag synd om henne, hon ville säkert bara känna sig sexig. Jag kanske är dum, men det var inte bra. A no-go, for real.




Tankar i natten.

Imorgon ska jag dra ner till Nautilus o köra ett råpass motionscykel i en halvtimme. Jag svettas alltid som en gris när jag gör det så jag hoppas jag kommer ihåg att ta med en handduk alt. svettband för handlederna - annars blire blött omkring mig! Jag har aldrig tänkt på det förut - att jag svettas lätt och mycket, men det kanske är något som har kommit nu. Visserligen är det ingenting i jämförelse med hur mkt svett min sambo producerar när han t.e.x. är ute o springer; man kan praktiskt taget vrida ur hans t-shirt.

Det blev ingen promenad i blåsten idag - jag har med andra ord varit hemma hela dagen. Visserligen är det inte så jättekonstigt. När man har tvätt-tid är man i stort sett tvingad till att vara hemma, eller man är åtminstone låst till att vara hemma en viss tid och sedan kom iaf sambo hem och då blev allting mycket roligare. Han har varit o kört stubbrace idag (Cross) och vann tydligen det racet de faktiskt körde. Kul! Jag tror det kan vara bra för hans självförtroende. För första ggn på mkt länge hade han inte haft ont någonstans i kroppen - varken rygg, handled eller något annat, men på onsdag ska han opereras för sin belastningsknöl han fick när han tävlingskörde i Cross när han var yngre. Jag hoppas han slipper problem med den i framtiden, vore roligt om han kunde börja tävlingsköra lite grann igen iaf.. inga större tävlingar, men en tävling är en tävlig och det är en jävla adrenalin-kick!

Det skrämmer mig samtidigt med Cross, just för att skaderisken är så stor. Jag är ofta orolig när han ska köra, men jag antar att jag har fått det från min mamma som är hyper för minsta lilla. Dannes kompis, som också kör Cross, ligger just nu inne på intensiven sedan han körde i i onsdags på träningen. 3 brutna revben och sprucken mjälte. Hur pass illa det var med mjälten vet jag inte exakt, men jag tror det har stabiliserat sig nu - utan nödvändig operation! Skönt! Men jag antar att han hade en jävla tur...

Det är vid sådana tillfällen man verkligen börjar fundera över hur mkt man borde vårda dom man har hos sig. Jag och Johanna hade en diskussion kring detta när vi satt o väntade på tågstationen i Lkpg, men vi kom nog inte fram till ngt konkret. Klart man ska visa att man älskar de man faktiskt älskar, men det är också ofta dem som får ta smällen när man har det jobbigt, är stressad, irriterad. Jag önskar man kunde vara älskvärd jämt, tyvärr håller det inte i praktiken, hur mkt man än vill... Danne får stå ut med mitt gnäll o tjat emellanåt, även om jag tror att han har det ganska så behagligt ändå vad gäller sånt.

Jag måste ändå berömma mig själv för att gärna talar om för folk jag tycker om att jag tycker om dem. Å det hoppas jag alla tar åt sig av - jag säger aldrig sådana saker utan att det är uppriktigt menat!



27 sept. 2008

Igår var jag och Johanna i Lkpg och käkade på Kniv & Gaffel. Ett jättemysigt litet ställe med jättegod mat och trevlig personal! Jag tog en förrätt med mixade oliver + bröd; fast brödet kunde jag ju inte äta eftersom jag är glutenintolerant och till varmrätt en fetaostfylld kycklingfilé med grönsaksrisotto - det var så godt! Jag måste kolla vad mer man kan göra med fetaost i matlagning för det blir SYPERGODT! ("Det är sypergodt" - exalterade Hamburgaren till Falukorven i reklamen för Quorn... "Jaaa-a, du É en idiot".. hahaha; min humor i ett nötskal). Nåväl, för att återgå till kvällen. Vi tog varsitt glas vin till maten och satt sen o snackade lite skit innan vi begav oss till Filmstaden för att kolla på nya, svenska, filmen Patrik 1,5.



Patrik ettkommafem var helt underbar! Jösses, vilken rolig film. Jag satt praktiskt taget o tjöt av skratt vid en scen, men den va rolig nästan hela filmen igenom. För er som inte vet vad jag pratar om för film kan ni klicka på länken i förra stycket - men jag rekommenderar er alla att ge den ett försök; ni kommer inte ångra er! Hade jag dessutom varit 15 år hade jag blivit blixtförälskad i Tom Ljungman, som spelar femtonårige Patrik...:)

Efter filmen hade jag planerat att ta tåget hem, men missade det med 5 minuter och nästa tåg till Nrkpg skulle inte gå förrän en timma senare, så min kära Danny kom farandes för att hämta hem sin lilla tjej.. Det hade visserligen inte gått ngn nöd på mig då jag bara hade behövt vänta i 20 minuter själv, för Johannas buss var inte där på sekunden heller direkt. Men vi satt där, vid taxizonen på Lkpg:s tågstation, och pratade om allt möjligt mellan varven - att tåg kan låta så mkt när de åker förbi...

Idag är det tvätt på schemat! Nu har jag visserligen tvättat klart så det är bara torkningen som återstår, men jag tänkte snart börja med maten. Jag funderar starkt på att göra en Köttfärspaj. Sen får det bli att gå ut å gå en liten promenad i blåsten tror jag... får nästan ångest om jag är hemma en hel dag. Är det normalt?





25 sept. 2008, forts.

Här igen! Jag kom nyss hem från Nautilus och jag hann knappt innanför dörren innan jag sprang hit för att jag vill berätta för er hur det gick! Såhär vare: För det första kunde inte Alexandra följa med eftersom barn satte sig på tvären, så jag fick knalla ner till gymet och instruktören på egen hand. Det var tråkigt och jag blev med ens lite nervös eftersom jag skulle dit själv och för att Linn (klasskompis) innan sagt att hon hade haft en manlig instruktör och gjort konditionstest som var jättejobbigt. Nåväl - jag möttes av en glad Hanna som var helt underbart bra! Henne gillade jag som fan och hon förstod vad jag ville uppnå med min träning, utan att ifrågasätta - förutom att jag ville gå ner i vikt för det var inte så populärt - 55 kg till 172 cm var tydligen lite lite och jag håller nog med - huvudsaken är ju att jag trivs i min kropp oavsett vikt, men jag väger c:a 57 kg nu o jag e ganska nöjd iaf; ska bara fasta till det lite. Å med fasta till det så menar jag alltså inte att strunta i att äta, utan snarare att bli lite fastare i kroppen - men jag tror ändå att alla var med på det!

Jag har 15% fett på kroppen och det var också lite lite tyckte hon, Hanna ansåg att man skulle ligga runt 20% men det kommer inte hända, så jag var helt nöjd med det för att bara ha varit igång o tränat i sex veckor. Konditionstestet behövde jag inte göra för med tanke på min sjukdom kan de inte bedöma det iaf - jag äter ju tabletter som drar ner mitt blodtryck. För att ge ett exempel: Min vilopuls är c:a 40 bpm.

Jag behöver definitivt börja träna lite smidighet, för den var inte den bästa. Jag har iofs alltid varit lika smidig som ett kylskåp - lite av en klumpeduns - så jag är inte förvånad, men det kan iaf bara bli bättre.

Allt som allt fick jag ett jättebra träningsprogram utefter Nautilusmetoden och det ska jag köra tre ggr/v. eller byta ut det mot ngt pass ngn gg i veckan om jag hellre vill göra det. Nu är jag ännu mer eld och lågor än vad jag var igår å det bästa av allt är att hon gav mig beröm för att hon tyckte jag hade kontroll över mina muskler, vilka jag använder etc. så hon tyckte det märktes att jag hade styrketränat förr. Så himla kul att höra - jag tog det som en jättekomplimang!

Jag är skitnöjd med dagens insats och instruktör! Henne kommer jag be om att få ha igen!

Till Linn som kommenterade förra inlägget: Tack Linn, för din kommentar! Jag hoppas du blir lite motiverad till att träna när du läser om hur glad jag blir och hur mkt det gör för mig! Jag lovar - samma sak kommer hända dig!







25 sept. 2008

Idag, 17.15, ska jag och Alexandra till Nautilus för att få ett träningsprogram ihopknåpat av en instruktör i gymet. Vi har i stort sett samma mål med träningen både jag och Alexandra - dvs - välsvarvad rumpa, platt mage, snygga armar och ben och ett par riktigt läckra axlar! Hur mkt tid och effort det kommer gå åt till det vill jag inte ens tänka på... men jag hoppas han kan hjälpa oss med ett riktigt bra program!

Utmanad!

Johanna så glatt utmanat mig så kan jag ju inget annat göra än att ta mig an den!

Vilken mat äter du ofta?

Just nu är jag inne i en riktig laxperiod, så jag ser och smakar laxar överallt jag är känns det som. Lax i alla dess former, men väldigt gärna min ugnsstekta med kallsås och kokt potatis! DET riktigt ******* i mun!

När du är på kalas, är du den som sitter eller den som hjälper till att duka av?

Om jag är på kalas så är jag ju gäst och jag tar tillfället i akt att bete mig som en också, även om jag - precis som Johanna - iaf erbjuder mig att hjälpa till även om jag inte vill, men allt som oftast är det ju faktiskt så att man vet att man får ett "nej" och då bestrider jag det inte gärna :)

Var sitter du helst när du bloggar?

Var jag sitter helst vet jag inte riktigt - men oftast blir det i min sköna, stora soffa med laptopen i knä't!

Köper du ofta triss?

Det där går i perioder - ibland kan jag få stöllerycket å köpa triss var och varannan dag när jag har fått för mig att jag vill vinna några miljoner, tyvärr så inser jag ganska snart att jag snarare är närmare att förlora miljoner om jag fortsätter så, så efter ett tag ger jag upp. Men det kommer väl ett stölleryck snart igen kan jag tro....:)

Vilket land eller stad har varit din bästa semester?

Om man ser semester som i sommarsemester och med det menar att man har rest någonstans för att ha semester så måste jag nog säga Cypern! Toppväder hela tiden och jag hade så jävla kul så det kan ju bidra en del :)
Annars skulle jag nog vilja påstå att ingenting slår sommarstugan utanför Boxholm på somrarna, mer harmoni får man leta efter.
Pratar man däremot vintersemester så går förstapriset oslagbart till Sälen! Fast, det är ju inte så lustigt med tanke på att det är det enda semesterställe jag varit på vintertid!

Vilken kanal tittar du mest på?

Väldigt olika beroende på vad som sänds (åååh fan!!!? haha) men är såld på 3:an när det är mkt matlagningsprogram och program som "Du är vad du äter". Overall så måste jag nog säga att det är 5:an faktiskt...




24 sept. 2008

Jag vet inte ens hur kapabel jag är till att skriva det här blogginlägget nu.. jag var på BodyPump idag igen på Nautilus och jag är helt slutkörd i armarna så jag har lite svårt för att skriva rätt.. det blir mycket att sudda ;)

Gick hur bra som helst på passet idag! Just nu känner jag mig äntligen motiverad igen - det var riktigt kul! Innan jag gick till Nautilus hade jag lust att bara sitta kvar i soffan o glo på teve hela kvällen, men jag röck mej i nackskinnet och pallrade mig iväg utan att känna att min dagsform var på topp. Ett tag funderade jag även på att strunta i pumpen och bara sitta o fesa på en motionscykel, men jag tog mitt förnuft tillfånga för andra ggn.

Jag körde på samma vikter som i måndags, eftersom jag fortfarande hade lite träningsvärk sedan dess och kände att jag inte riktigt skulle palla att öka idag. Det var bara 7-8 deltagare på passet, till skillnad från en trång, fullbelamrad sal som det var i måndags, och det var riktigt skönt att känna att man hade mycket space att utnyttja. En annan instruktör som jag gillade mkt mer och som försökte peppa, men tyvärr fick hon inget direkt medhåll från deltagarna förutom från mig som skrek "JA" ensam, både nu och då.. vad gör man inte för att lätta stämningen ;) Tog en noggrann titt i sidospegeln vid varje övning för att se om jag utförde den rätt och jag måste säga att jag är positivt överraskad hur jag har utvecklats. Det känns verkligen som att jag har koll på grejjerna nu och att jag kan kontrollera övningarna så att de blir rätt och nu när jag vet det kan jag låta mig öka tills nästa gg! Att jag dessutom såg en skön biceps och ganska schyssta triceps (med mina mått mätt) i spegeln gjorde mig inte lessen direkt - fan vad pepp det var!

Jag antar att resultaten visar sig just i den veva man i vanliga fall lägger av - jag är oförskämt stolt över mig själv! Jag har sagt det förr - och jag säger det igen: Den här gången är det nu eller aldrig!

23 sept. 2008, forts.

Då är det kirrat - att jag och Johanna ska ha en riktig myskväll på fredag! Först jobbar hon till 17ish och då kan jag ändå passa på att träna, sen ska jag åka hem t henne i LKPG o vi ska gå å äta kvällsmat - antagligen på Kniv & Gaffel - och sen ska vi se på "Patrik 1,5" på Bio! Efter det kommer vi säkert ta ngt glas vin o sen hem t henne - jag ska nämligen sova över. Känns som evigheter sedan man sov över hos ngn kompis sådär så det ska bli jättekul! Dessutom känns det roligt att vi har börjat umgås lite mer - I like her a lot!

På fredag ska jag på intervju för eventuell LIA-plats + fortsatt anställning till iaf feb. - 10. Det ska bli jäkligt intressant faktiskt! Hoppas att det går vägen så man slipper bekymra sig för jobb direkt efter utbildningen sen! Det vore synd o skam om man inte kunde få till en anställning där.. Håller tummarna för fullt! Gör det ni med - tänk på mej klockan 11 på fredag så vore jag glad ;) Vem vet - kanske bringar ni mig lite tur?

Imorgon ska jag antingen träna DansAerobics eller BodyPump igen! Hell yeah - just nu blev jag riktigt taggad.. det är lustigt med mig, jag blir som mest taggad när jag snart ska sova. Vad kan det bero på?

23 sept. 2008

En summering av mitt första pass på Nautilus - BodyPump. Det var mkt fler deltagare än vad det var på SATS, liksom mer aktivitet i cardio och gymmet. Det kändes mer som ett gym - mer energi. Fast vad det gäller passet så var det ju samma upplägg som på SATS och tyvärr måste jag säga att det inte riktigt kändes som att instruktören var lika energisk och man blev inte lika peppad. Men det är ju så olika från instruktör till instruktör, så jag hoppas på bättre nästa gg.

Jag satt i tio minuter på motionscykeln innan passet eftersom jag var där så tidigt och det är ju stor skillnad på maskin och maskin! Alla maskiner på Nautilus känns så fräscha o moderna, cykeln hade till o med fläkt - det tyckte jag var häftigt, men det kanske är ganska vanligt? Inte vet jag, jag har inte varit på så många gym.. bara gymet på simhallen i Boxholm, Träningsstudion i Mjölby, SATS & Nautilus i Norrköping så jag kan inte uttala mig så mkt.

Är nere i en svacka - försöker peptalka mig själv och jag tvingar mig själv att gå till gymet även om jag för stunden tycker det är så otroligt tråkigt. Jag SKA INTE ge upp den här gången och gräma mig över att jag slutade när jag äntligen byggt upp grunden igen. Denna gång ska jag klara det! Så fan att jag kommer börja dega igen... Nu känner jag mig ju stark! Stod o lattja framför Sambo-Danne igår o tyckte jag hade fått muskler, men jag vet inte om han blev så imponerad haha... livet blir inte roligare än man gör sej ;)

22 sept. 2008

Eftersom jag kände mig hängig i fredags så blev det heller inget pass - jag ville gå på BodyPump men vågade inte riktigt ifall jag skulle bryta ned mig. Lördagen var det full rulle hela dagen med gäster på förmiddag och kalas hos svärmor o svärfar på eftermiddagen/kvällen! Efter det besökte vi Black Horn där Illfigure uppträdde live och sedan blev det en sväng t Harrys! Mkt trevlig dag, allt som allt.

Ikväll ska jag för första ggn träna på Nautilus! Blir spännande att se hur deras BodyPump är upplagt! Very exciting - men jag tycker det är lite otäckt eftersom man nu blivit så hemma på SATS, men jag antar att det bara är en tidsfråga tills man har blivit det på Nautilus också.. I hope :)

Dags för frukost!

19 sept. 2008

Som om det inte vore nog att träningskompisen Alexandra ligger hemma och är genomsjuk... - jag stannade hemma från lektion idag för att jag själv känner mig hängig. Jag får inte bli sjuk! INTE NU!

Dags att ta sitt ansvar?

Var Klimatsmart!

Jag tar en kvart på min lunchrast i skolan och funderar över hur klimatsmart varje människa borde vara. Det är just nu mycket fokus i media kring ekologiska produkter och att vara klimatsmart för att fördröja växthuseffekten. Jag började fundera på detta och ansåg att jag var tvungen att skriva ner mina tankar direkt.. Jag ska inte säga att jag bidrar med mkt i dagsläget (pappersinsamling, sortering av kartong och glas, kollektivtrafikant och/eller fotgängare) men jag ska sätta mig å försöka göra en hyffsad handlingsplan för hur JAG kan försöka påverka mitt årliga koldioxidutsläpp. Lite exempel på vad man kan göra i vardagen:

1. Skippa att ta bilen till jobbet. Ofta finns det goda möjligheter till kollektivtrafik i närheten av varje boende, eller du kanske har så pass nära att du kan cykla/gå till arbetet? (Om du trots allt måste ha bil så köp en miljövänlig!)

2. Sortera papper, glas, kartong, plast, komposterbara matrester, metall etc. Kolla även runt på din arbetsplats/skola - finns det pappersinsamling, kompostering m.m? Kanske kan du göra något...

3. Ät mindre kött - djuren bidrar till stort koldioxidutsläpp och det vore bättre om alla blev vegetarianer/veganer (fast det kommer jag själv inte kunna följa, men det är en idé).

4. Köp närodlad mat så slipper man de långa transportsträckorna.

5. Använda miljövänliga varukassar (eller köp en tygkasse du kan använda om och om igen), använd nedbrytbara hundbajspåsar etc.

6. Släck alla lampor i de rum som inte används för tillfället och om du måste ha lite mysbelys - använd lågenergilampor. De är lite dyrare men håller däremot c:a 10 ggr längre.

7. Panta dina burkar och flaskor, även de aluminumburkar du inte får pant för - de kan ändå återvinnas! (Panta-Mera lalalaaa)

8. Plantera träd! Träd absorberar koldioxid under en hela sin livstid!

9. Betala för ditt koldioxidutsläpp när du bland annat reser med flyg!

10. Köp el från ett bolag som producerar Energi på ett miljövänligt sätt - exempelvis med vatten- eller vindkraft.


Etc. Etc. Det finns hur mkt som helst man kan göra om man bara tänker till och hädanefter tänker jag försöka bli bättre på att vara rädd om vår värld! Du kan räkna ut hur mkt koldioxid du bidrar med på: http://www.klimatbalans.se/raknaut.html.

Enligt en studie på Naturvårdsverkets hemsida, år 2003/2004, visade sig att en person i Sverige släppte ut 5,89 ton koldioxid per år emeden Förenade ArabEmiraten släppte ut otroliga 37,80 ton koldioxid per år, beräknat endast på fossila bränslen (ex. kol, olja)! Kanske ligger vi inte så illa till - men det kan alltid bli bättre!

Jag är medveten om att detta inte är något revolutionerande i sig utan mer allmänvetande i dagens samhälle, men trots detta är jag övertygad om att varje människa ändå kan bidra med mer än man gör. Jag ska hädanefter försöka vara ett ännu bättre exempel. Jag ska t.ex. gå till rektorn på min skola och föreslå att vi börjar samla in papper då vi elever gör av med en stor mängd papper varje år - hur många utskrifter blir t.ex. inte fel?

Tack för mig!


18 sept. 2008

MorgonYoga ...var en plåga!

Jag kunde inte sova efter att Danne gick till jobbet imorse vid strax efter 05.00 så jag beslutade mig för att gå upp o köra lite MorgonYoga till en DVD jag fick i samband med mitt första nr av I FORM. Det stod att det var ett basprogram, men det var jättetråkigt så jag valde att köra avsnittet med Klassiska Ställningar istället. Huvudbrytande! Jag tror jag måste se till att träna Yoga lite mer om jag ska lyckas med det där. Kände mig hur stel som helst och förstod inte hur hon överhuvudtaget kunde göra alla övningar. När andra gör dem ser det alltid så lätt ut! Jag antar att övning ger färdighet - inga undanflykter =)

Igår var jag på DansAerobics själv, men jag gick inte på BodyPump direkt efter. Jag kände hur trött jag var i hela kroppen, det hade aldrig gått! Jag orkade hyffsat mkt den här gången med, men rörelserna kunde ju inte göras fullt ut varje gång. Jag känner mig så fruktansvärt handikappad när jag måste vila mitt stackars hjärta å resten av gruppen hoppar och studsar omkring mig. Det är svårt att ta det lugnt när bröstet värker och alla andra fortsätter så energiskt omkring mig! Å andra sidan är det inte värt att jag pressar mig, för går jag över gränsen så går jag och jag vill inte tillbringa fler dagar/nätter på sjukhus än jag redan gjort! Nåväl, istället för BodyPump la jag mig i solariet en stund för att bygga på brännan som verkligen behövs i höstmörkret! Man känner sig så blek, glåmig, grå... Jag hoppas jag kan undgå en höstdepression i år tack vare träning! Än så länge verkar det iaf ha positiv effekt!

Snusandet, eller försöket till att inte snusa menar jag naturligtvis, går över förväntan! Jag nämnde i gårdagens inlägg att jag trodde det skulle bli svårt för mig att inte snusa efter träningen men eftersom jag är en mkt klok och vis kvinna, ;), valde jag att inte ens ta med mig snusdosan. Jag tog inte heller ngn snus på hela kvällen när jag var hemma - inte ens efter maten! Mycket förvånansvärt, men jag är mäkta stolt - än så länge! Har fortfarande inte tagit någon idag heller, men jag har å andra sidan bara varit vaken i c:a 1 h än!

Jag får ångest när jag tänker på att jag kanske inte kommer hinna träna ikväll på grund av tjejmiddagen kl. 18.00, men jag måste lära mig att njuta av mina vilodagar (säger jag som just har stått i brygga - eller iaf försökt). Eftersom det inte blev två pass som planerat igår så känns det som att jag borde göra någonting idag.. Anna-goes-bananas. Tänk om jag håller på å driver det här med träning för långt i mitt huvud?! Tänk om jag blir KOKO?

*Koo-koo* *Ko-ko* *Koo-Koooo*

Nautilus Norrköping



Verkar nice - eller hur?

17 sept. 2008 forts.

Nu har jag besökt Nautilus här i Norrköping och jag tyckte det verkade mkt bra! Stort, mkt maskiner, två stora salar för gruppträning, massa teve-apparater, relaxavdelning med ångbastu och toppmodernt överallt. Jättemysiga omklädningsrum till och med, hur man nu någonsin kan tycka att omklädningsrum kan vara mysiga - men det var de iaf! Så nu har jag alltså bestämt mig.. jag sparar 61kr i månaden på att gå med i Nautilus istället = 732 kr över om året. Det är riktigt bra, speciellt för mig nu som är student och allting. Toppen! Det kommer även bli bra för Alexandra, för henne tar jag naturligtvis med mig, med tanke på att hon har barnen. Det är fortfarande ingen barnpassning på Nautilus men de har iaf tevespel vilket kan motivera den äldsta till att vilja hänga med mamma när hon tränar!

När jag hade varit där spatserade jag raka vägen till SATS för att säga upp mitt medlemskap. Jag har en uppsägningstid på 30 dgr vilket innebär att jag kommer hänga både på SATS och Nautilus ett tag. Egentligen skulle det vara det optimala - att vara medlem på två gym samtidigt och ta det "gottigaste" (som GöteborgsFredrik säger) från varje gym.

Fördelar Nautilus vs. SATS

* Fler gruppträningspass/vecka
* Billigare medlemskap
* Relaxavdelning & ångbastu
* Moderniserat - fräschare lokaler och nyare maskiner
* Fler av mina kompisar som tränar på Nautilus (Hade ingen innan Alexandra kom till SATS)
* Alexandras barn får roligare

Det känns som att vi har gjort rätt val! Danne-Sambo ska också börja träna på Nautilus igen, från att ha varit på WorldClass nu i ett år, vilket gör det hela mkt roligare också. Om inte ngn annan vill träna med mig kan jag ju alltid släpa med mig Danne ner och tvärtom! Jag tror det kan bli bra att vara på samma gym. Även om jag kanske tar en klass så kommer vi ju båda komma iväg iaf! Mer motivation och push från andra alltså!

Hur går det med min snusransonering? Idag har jag snusat tre snus, vilket är maxgränsen för en dag, men jag misstänker att mitt sug kommer vara enormt efter två timmars träning som det nog blir idag - om jag känner att jag har orken till att ta mig igenom ett BP-pass efter DansAerobics vill säga. Tror det kan bli tufft, men vi får se, jag klarade det ju förra ggn men det berodde nog mkt på att Alex var med och peppade!

Imorgon blir det tjejmiddag med några klasskamrater! Lite Taco & lite Vin, men vi får se om jag kanske inte dricker vatten istället. Känns nästan som att det lutar åt det. Man kan ju ha trevligt iaf; eller hur!?

Anna Isaksson

Så smal var jag innan jag träffade Danne.. är på väg dit igen!

17 sept. 2008

Alexandra är sjuuuuk!! J*vla skit! Men jag ska ta mig ner till gymet iaf och sen ska jag gå o kolla in läget på Nautilus här i stan. Jag skulle nog vilja byta... vad tycker ni? SATS vs. Nautilus?

Hjälp!

16 sept. 2008 forts.

Jag och Danne drog ner till Sats när vi sovit en liten eftermiddagslur efter maten. Vi kände oss alldeles för trötta för att hålla oss vakna, men för att få igång våra kroppar igen så gick vi ner en sväng till gymet. Danne var där och provtränade i gymet för första ggn, eftersom han letar efter nytt gym att hänga på. Det verkade dock inte som att han blev alltför begeistrad av Sats... han kommer leta vidare.. Jag satt på cykeln en stund o trampade lite lätt - det var ju trots allt min vilodag!

Tänkte ge er lite tips på träningsresor jag har hittat på nätet. Jag har aldrig, tyvärr, varit på ngn själv.. men det måste bli så fort jag har råd! Verkar så himla gött o kombinera sol och bad med träningspass. Jag upptäckte detta i ett nr av Fitness-Magazine och det fångade mitt intresse omedelbart. Därför har jag nu kollat runt lite på nätet för att hitta olika alternativ:

www.inshapetravel.se
www.springtime.se
www.aerobicweekends.com/iaw/
www.langleytravel.com
www.yogago.se
www.sportsinternational.se

..etc. Check in to it! Finns så mycket mer om ni söker runt på nätet själva! Nu måste jag lägga mig om jag ska orka en heldag i skolan med föreläsningar och 2*träningspass 17.30-19.30. Wish me luck!

PS: Har klarat mig på 3 snus idag!

16 sept. 2008

Som jag nämnde var det ett Yogapass på schemat igår. Jag och Alexandra kämpade oss tappert igenom passet, trots att vi var hur uttråkade och rastlösa som helst. Jag förstår inte varför jag genomlider det - jag vet ju hur tråkigt jag tycker att det är! Hädanefter kommer det inte bli Yoga varje vecka; kanske varannan - just för att det är bra att variera träningen lite för att få ett optimalt resultat. Alexandra däremot ska bita i det sura äpplet och ta sig igenom passet varje måndag emedan jag vet att jag inte kommer göra det. (All cred till henne). Istället kommer jag satsa på SatsCore på måndagarna; känns lite mer som min grejj. 

Satte mig på cykeln efter Yogan igår men det var också allt. Jag hade ingen ork i kroppen överhuvudtaget, jag var helt matt, och valde att gå hem o laga lite mat istället.

Idag blir det vilodag för mig. Ska försöka köra varannan dag den här veckan, istället för att jag tar vilodagar i slutet av veckan som det blev förra veckan på grund av GBG-resan. Onsdag; DansAerobics & BodyPump - Fredag; BodyPump - (Lördag - SatsDans) och Söndag; BodyPump. Ska se om jag kan få till allt det där den här veckan, men eftersom jag har skrivit det här så är det svårt att komma med några undanflykter. Jag ska! Jag vet att min motivation börjar lacka nu, precis som den alltid gör efter c:a en månad, men den här gången ska jag bita ihop. Kommer jag igenom det här så kommer jag bli så stolt över mig själv! Peppande kommentaren från Alexandra i förra inlägget gör mig mer bestämd och egentligen borde det räcka med att kolla Beachen för att taggas! Lördag kan det däremot bli svårt att få till dansen på förmiddagen eftersom vi ska ha kalas för Danne.

Mamma, Syster + Man + 2 barn kommer hit på förmiddagen för att äta lunch tillsammans med oss. Äntligen får jag en anledning till att göra fin och mycket mat! Jag är lite inne på ugnsstekt lax, potatis och kallsås men Danne uttryckte sin ovilja till lax eftersom vi ätit det så mkt på senaste tiden; jag däremot skulle kunna äta det varje dag! Så godt, så nyttigt! Istället kommer det väl bli någon typ av fläskfilégryta, hittade ett recept på www.recept.nu, som verkade mkt intressant men vågar jag laga ngt jag aldrig lagat förut? Vem vet, det kanske blir att springa ner till Pizzan på Hörnet i sista minuten ;)

Fick mitt första nummer av IFORM häromdagen. Jag har prenumererat på tidningen förut och tyckt att den var bra, men nu vet jag inte riktigt vad jag tycker. Det står mkt blajj; mycket undersökningar hit och dit och mycket fokus på mat. Kan vara kul att läsa om vad man ska äta och inte äta för att komma i form, men jag har aldrig riktigt varit intresserad av att följa ngn direkt diet. Istället väljer jag att äta som jag alltid har gjort, i regel mkt husmanskost, men i lite mindre portioner. Å andra sidan krävs mkt mat när man tränar för att täcka energibehovet som vi alla vet är mkt större när man tränar. Jag prenumererar även på Fitness Magazine som jag ger några A:n extra - den är kanon för motivation!

Mitt & Alex's mål... En liten kommentar: Vi har insett att det inte går att bara helt lägga av med nikotinet på en gång. Istället kommer vi köpa en snusdosa resp. ett ciggpaket att klara oss på en hel vecka. Jag kommer med andra ord få hålla mig till 3 snus/dag & Alex 2,5-3 cigg/dag (vid 25st. per pkt: 3,5-4 cigg/dag). Small steps to a better life!

Gör vi fel?

15 sept. 2008

Som ni vet har helgen istället för träning bestått av en Göteborgsresa och trots att vi var hemma i lördags kunde jag inte träna igår p g a att jag intagit några glas vin kvällen innan. Man ska ju inte anstränga sig när man har brukat alkohol dagen innan eftersom det gör att hjärtat måste jobba så mycket mer. Med tanke på att jag har ett hjärtfel avstod jag istället helt, trots att det faktiskt inte var alltför många glas vin jag fick i mig. Egentligen borde det ha varit noll! Nåväl, det blir i vilket fall som helst SatsYoga ikväll, följt av en del kondition på cykel. Jag hoppas det går bra idag för jag känner mig inte helt hundra i kroppen.

Däremot kan jag säga att jag har börjat se resultat nu efter c:a en månads träning! Det gör mig alldeles lycklig och peppad! Inte är det mkt skillnad för blotta ögat - även om sambon faktiskt sett att jag blivit lite smalare - men psykiskt är det underbart!  Jag är piggare, känner mig starkare och jag känner mig stolt! ALLA borde motionera ett par ggr i veckan, man får ut så mycket mer av livet. Jag vill aldrig, aldrig, aldrig mer bli stillasittande och orkeslös!

Delmål: Anna & Alexandra BEACH 2009, Kravspecifikation

Träna: Minst 3 ggr/veckan.
Sluta: Snusa resp. röka - helgnikotin är dock tillåtet till en början.
Spara: 800kr/mån dvs. de pengar som går åt till nikotinet.
Belöning: Spaweekend eller restresa till ett varmt land våren-09.



MOROT


14 sept. 2008

Igår kom jag hem efter min resa till GBG för att se Duells International SuperCross and Freestyle Motocross. Jag, Danne och Kricka lånade svärmor och svärfars kalashusvagn, anno-78, och bodde på Kärralunds Camping. På fredag var det dags att bege sig till Ullevi för att kolla in crossåkat och trots att taxin var försenad lyckades vi ändå ta oss i tid till invigningen. Cirka 19 300 åskådare gjorde att stämningen var på topp på läktarna!

SuperCross bjöd på hög spänning och klar favorit hos både mej och Danne var 17-åriga Tom Söderström. Han lyckades bra i kvalheatet - tog sig till semifinalen men tvingades tyvärr avbryta efter en crash som skadade hans rygg. Trots detta fick han ett försök till i 'Sista Chansen' men pga ryggen kunde han inte fullfölja loppet! Surt, sa räven, men vi kommer garanterat få se honom i framtiden. Hans rygg lär vara bra nu enligt vad jag kunde läsa mig till på hans hemsida. I SuperCross kunde vi även se Andreas Hultman, och Filip Thuresson, som båda tog sig till final. Mkt duktiga killar och så kul att Sverige kan bidra med riktigt bra förare!

Freestyle Motocross bjöd också på nervkittlande spänning. Vi satt perfekt för att se hoppen ordentligt och jag försökte mig på att ta lite foton men de blev tyvärr inte så bra. Ailo Gaup från Norge tog hem segern och med all rätt! Jag förstår inte hur man kan vara sådär duktig, men sen är väl inte jag känd för att vara någon vidare akrobat heller... Vår svenska Fredrik "Fredd" Johansson tog hem andraplatsen och Fredrik "Frogg" Berggren kammade hem den tredje!

Ta en extra titt på Ailo - och njut! Så skicklig och det gör det inte sämre att han är så j***a snygg heller! ;)


Ailo (NOR), Fredd (SWE) & Frogg (SWE)




10 sept. 2008

Oh yes! What an evening! Nere på Sats till DansAerobics-passet kl. 17.30 för att därefter hoppa på BodyPump en timme senare! Ni må tro att jag var trött i kroppen! Men DansAerobics va verkligen skitkul å jag brukar vara duktig på att svettas - men då kunde vi verkligen kallat för SVETTNING! Men vilken skön känsla... jag mår så bra just nu! Det var verkligen väl spenderade timmar!

Jag är så glad över att Alexandra har börjat träna med mig, det gör allting så mycket roligare! Vi peppar varann som fan... haha och idag på dansen var det bra att hon var där. Jag trodde att jag hade lite koordinationsförmåga kvar sen jag dansade mkt när jag var yngre - men jag misstog mig en del. Haha, jag höll på att skratta sönder där ett tag; kunde verkligen inte få till det på några ställen, men jag får trösta mig med att det var första ggn! Jag trodde jag skulle få mest problem med konditionen, men det var inte så farligt. (Lider av Dilaterad Kardiomyopati - typ av hjärtsjukdom) och trodde det skulle sätta käppar i hjulet - men jag hade fel! Det gick ju riktigt bra!

Imorgonbitti drar jag till Göteborg som sagt, så ni får stå ut med att vänta på en blogguppdatering till på lördagkväll eller söndag (då nya BodyPump-releasen kommer. I love Les Mills).

9 sept. 2008 forts.

Nu är jag ganska nyligen hemkommen från gymet, men det gick inget vidare idag.. körde kondition på cykel.. ingen bra dagsform! Men det är bara att kämpa på - det är vid såna här tillfällen man inte tycker det är något roligt, men när jag satt där fokuserade jag till slut, bet mig i läppen och körde på lite hårdare mot slutet! Man kan inte göra annat än att försöka.

Jag hamnade bredvid en gubbe. På cykel. Han började prata med mig och jag är en ganska social person så i vanliga fall hade jag tyckt att det va trevligt - men just då? Nej! Där satt jag och försökte koncentrera mig och han babblade ivrigt på om hur bra det var för knäna att cykla. Ibland önskar jag att man kunde tillkalla en glaskupa. Jag och en glaskupa - så skönt det hade varit! Som tur var gav han sig snart och jag träffade honom inte igen förrän i trappen påväg från omklädningsrummet. Vältajmat! Då kunde jag få fram något likt ett leende iaf! Hoppas han blev glad då...

Idag gjorde jag som jag brukar göra, väger mig innan passet. Idag låg jag på 59,8kg. Det gillade jag inte! Men huvudsaken är ju, som tidigare nämnt, att man ser förändringar på andra sätt. Nu har ju jag bara kört i snart en månad, så jag kan nog inte förvänta mig några resultat än direkt. Nu har jag iaf tagit lite mått på kroppen. Om jag mäter på rätt ställen och sådär vettifan; men ta det för vad det är:

Midja 73 cm
Stuss 93 cm
Höger lår (i mitten typ, med knät lite böjt) 48,5 cm
Vänster överarm (i mitten där med, ej spänd.. eftersom jag fick knöla med måttband på egen hand) 28 cm

Aningen inspirerad av Johanna i klassen! (Läser till Inköpare). Kolla in hennes blogg! 

Ett annat mål förresten - som får dyka upp när det vill - att komma i de svarta jeansen jag hade på Dannys och min första dejt! Det kommer bli en utmaning!





Anna Isaksson


9 sept. 2008

Det vore dumt att kalla Yoga ineffektivt - kroppen blir mör ordentligt! Kände man inte effekten under passet så gör man det åtminstone dagen efter! Skönt! Men ingenting slår träningsvärken efter ett ordentligt BodyPump-pass. Att gå på toa är minst sagt intressant...

Idag blir det en sväng till gymet, lite konditionsträning på cykel. Jag och Alexandra planerade Aerobics, men eftersom vi så noga övervägt detta inser vi att det är dumt att gå ut för hårt. Vi vill ju inte tröttna direkt! Jag brukar jämt göra felet att bli överpeppad och går på pass efter pass, dag efter dag, för att sedan mynna ut till slödagar i soffan. Detta ska vi nu förhindra; dela upp träningen ordentligt under hela veckan så att vi finner en rutin. Det är inte meningen alls att vi ska sluta träna den här gången - jag avsäger mig titeln som "periodare". It's a No-Go. Nu har jag lyckats hålla mig till SATS c:a 3 ggr/v. varierat med aktiva vilodagar - dvs. promenader. Jag har som ambition under dessa dagar att gå minst en timme, men på något sätt lyckas jag alltför sällan. 30 minuter blir ofta vad jag klarar av innan jag måste hem pga diverse anledningar som är så goda som någon. Det är bara väldigt irriterande - men motion är väl allmänt känt för att sätta igång magen... HaHa. Jag avslöjade just min anledning....

Delmål: SATS kör med Motivationskampanjer under höst, vår och sommar. (Kanske vinter också, jag vet inte riktigt). Detta går ut på att man ska träna minst 2 ggr/v. 12 veckor i sträck och om man klarar detta, med alla stämplar ifyllda, får man ett SATS-paraply. Klart jag ska ha ett paraply! Det finns inget annat val, känner jag. Sambon klagade dessutom på vårt lilla paraply och av hans våta kläder att döma antar jag att han har rätt. (Grattis Älskling - 23 år idag!). Andra ggr finns andra små morötter. Detta är nog perfekt för mig, men det kanske vore bra o ha en motivationskampanj med fler antal ggr i veckan också... för oss som vill lite mer. (Men det är klart, de som vill tränar ju mer i veckan så, men borde man inte få något litet till då? Iofs kan man ju belöna sig själv och fixa sin egen motivationskampanj - kanske unna sig en spa-weekend vid fulländande??)

Torsdag - Söndag (alternativt lördag) blir det dock en tripp till GBG, vilket kommer resultera i otroligt mkt vilodagar på en gång. Jag vet inte vart jag ska ta vägen för att träna - jag skulle kunna söka upp ett SATS-center, men ska jag inte se detta som en liten mini-semester? Fredag blir det att kolla på SuperCross på Ullevi! Det är taggat!

8 sept. 2008


Denna gång ska min blogg (detta är den fjärde nystartade under ett år!) ha lite av ett tema; nämligen träning! Jag ska använda mig av bloggen för att skriva lite som en träningsdagbok, vad jag har tränat, hur länge och hur det kändes. På så sätt kan jag trigga mig själv till att fortsätta eftersom jag ser mina framgångar på ett helt annat sätt då - aight? Dessutom kommer ni som läser den se till att jag inte tappar motivationen, vilket jag kan vara ganska bra på. Bloggen kommer naturligtvis också bestå av lite tankar, vardag, tips och tricks, lite recept på god mat och annat smått å godt!

Kan ju börja med att tala om att jag är inne på min fjärde vecka av tålmodigt motionerande. Jag tränar på SATS o kör det mesta, men vanligtvis kondition och styrketräning. Jag är mkt nöjd med min insats so far eftersom jag sedan jag blev tillsammans med Danny drabbats av den ökända sambofetman! (+5kg på ett år, kanske inte rättvist att kalla det fetma med tanke på att jag som max var uppe i 60kg till mina 172cm, men iaf! Today c.a 59kg, men observera att muskler väger mer än fett, så stirra mig blind på vågen går ju inte). Nu, sedan tredje veckan, har jag värvat en träningskompis i min vän Alexandra så jag hoppas att hon kommer hjälpa mig ifrån kommande svackor också... det blir så mkt svårare att hitta ursäkter med ngn annan som vill träna!

Ikväll har vi trälat med Yoga... om det är min grejj vet jag inte riktigt. Det är säkert jättebra för kroppen på alla sätt men jag kan inte reda ut hur jag ska göra med andningen. Det känns som jag får andnöd hela tiden... jag kanske inte ska försöka andas ut lika länge som instruktören, det KAN hända att han har lite större lungkapacitet än vad jag har. Sedan tyckte jag nog att det var aningen trist. Jag blev rastlös där i "Triangeln" "Käppen" och "Duvan" och ville bara att det skulle ta slut. Observera - det var INTE  för att jag var lat eller på annat sätt trött; det var bara uttråkande. Fart, fläkt och svett gör det hela mkt roligare!

Jag har också ett uppsatt mål. En målbild att sträva efter när det gäller min träning. Jag misstänker att de flesta känner till tidningen Fitness Magazine? Hur som helst så kan man ansöka som modell till den tidningen och jag har lovat mig själv, sedan igår den 7/9-08, att jag den 7/9-09 ska vara så pass i form att jag skulle kunna söka som det. (Sedan inte sagt att jag kommer göra det, men jag ska ha den kroppen så jag ska kunna om jag vill). Ganska hyffsat mål, med bra tid att lyckas på! Denna gång ska jag nå mitt mål också! Och DU ska hjälpa mej på vägen! ;)


RSS 2.0