Att glida - eller inte glida?

Ja, då är det dags! Imorgon blir det flytt av möbler och kartonger fulla med bråte som ska in i min nya bostad! Lägenheten på 40,6 kvm som är skriven som en 2rok, men som i själva verket skulle kunna klassas som en 1,5rok. Jag fick nyckel och skrev på kontraktet till lägenheten i tisdags, men det har inte gått som en dans. De tidigare hyresgästerna verkar inte ha förstått det där med flyttstädning (?? Hur svårt det nu kan vara.. alla vet hur en flyttstädning går till, bara använda sunt förnuft - lister, avlopp, spis, bakom spis, kylskåp etc. Hallå eller??) så allting har tagit jättemkt tid och det har gått åt många telefonsamtal för att få saker och ting åtgärdat. Surt, sa räven, men vad gör man.. Nu är det iaf okej så att jag kan flytta in, men jag misstänker att jag inte kommer kunna bo där förrän efter helgen.. räcker tiden till?

Det är nämligen fest på lördag, ute på vischan med DannyBananys polare. Jag ska självklart vara nykter, eftersom det är min livsstil numera, så jag funderar på om jag bara ska agera chaufför och istället hålla på i min lägenhet. Jag längtar till den så mkt! Ska bli riktigt kul att flytta och MKT intressant hur Daniel och jag kommer utvecklas - kommer vi komma närmare varandra eller glida isär? Det är frågan - att glida eller inte glida?

Det kommer ju definitivt bli bra mkt mer kvalitetstid med varandra. Som min kära klasskompis Elin så bra uttryckt sig:
"Det är ju onödigt att nöta på varann i onödan".

Som att slå huvudet på spiken!

På måndag börjar jag träna igen. Halsontet har släppt, men jag är fortfarande hostig. Jag vågar inte riskera någonting, så jag använder helgen till att "vila" upp mig!

On the run...

Har packat ner alla mina saker som jag har hos Danne nu eftersom det blir flytt på fredag-lördag. Det blir ganska skralt hos honom - lite tomt och sådär, men å andra sidan vill han ju inte ha för mkt grejjer så det kanske inte göra ngt iaf. Jag hoppas han blir nöjd!

Är sjuk - halsont och snorig - vilket innebär att jag inte tränar alls för tillfället! Men jag har iaf köpt en vinterjacka så nu borde jag ju inte bli sjukare iaf ;)

Dubbelbokad!

Ja, för första ggn på länge har jag lyckats dubbelboka mig själv. Jag hade helt glömt bort att Lottie skulle ha inflyttningsfest ikväll, så jag bokade lördaskvällen med Linn eftersom hennes karl ändå skulle jobba och min skulle iväg på Maskerad. Nu är läget alltså som sådant att:

> Jag måste stressa som en gnu för att göra mig iordning, hinna iväg till Lottie, överräcka inflyttningspresenten jag hastigt o lustigt var nere på stan och inhandlade nyligen samtidigt som jag ska stanna att ett tag och mingla för att
> sedan småspringa iväg o möta Linn, antingen hos henne eller ngn annanstans, äta kvällsmat o snacka skiiit för att
> sedan hamna hemma hos Daniel som just bestämt sig att han inte alls skulle på Maskerad ikväll! (Alldeles för bakis för att ens kunna se något alkoholhaltigt.. jag förstår varför jag inte kommer fortsätta med sådant beteende hehe). Kan ju vara trevligt att kanske hinna se en film med honom också.. Vår sista ordentliga helg tillsammans som sambos ju!

Han klarade sig bra igår med kontokortet iaf.. det är bra, annars väldigt jobbigt med ångest över att man inga pengar har kvar för dem har man spenderat på något man inte ens vet om längre...!

Annars har dagen bestått av en jävla massa tvätt.. vi hade två veckors tvätt och då blir det några fulla maskiner! Jobbigt. Nästa fredagkväll blire tvätt igen så att jag har allting tvättat tills jag flyttar på lördag, är skönt att bara kunna lägga in kläderna. Jag undrar hur det kommer gå med Daniels tvätt nu i framtiden..? Troligtvis får väl mamman hans rycka in till undsättning, kan jag tro! Jag har försökt lära honom att sortera kläderna så han vet hur han ska tvätta, men det är som att prata med en vägg. 

Nu måste jag fixa mig! Håret blev åt helvete efter papiljotter så jag kommer svära, gorma och slita i en timme framöver inne badrummet! Ciao Bella!

Vilket slit!

Nu har jag suttit med min blogg i timmar ikväll och försökt få till en bra header. Eller det började med en header och sen har jag gjort om min design helt och hållet med teckensnitt o stilmallar o allt möjligt nu hela tiden.. det slutade med att jag återgick till den jag hade + header + lite större teckensnitt på content body så att det blir lite enklare för er att läsa! Så VOILÀ - everything's for you my friends - vilket skulle kunnat ta bara några minuter, men fattar man inget så gör man inte - men nu vet jag lite mer tills nästa gg ;)

Nu hoppas jag bara att DannyBanany kommer hem snart så jag slipper ligga ensam i sängen.. jag vet inte riktigt hur det ska fungera nu när jag ska bo själv igen. Som jag skrev i de sju sanningarna i tidigare inlägget - löjligt mörkrädd! Ska bli intressant o se hur mkt pengar han har gjort av med på krogen ikväll... efter löning och allt! Jag ringde till honom förut när han var på förfesten och frågade om han hade tillräcklig självdisciplin för att inte handla upp så mkt eller om jag skulle göra honom en tjänst o föra över lite pengar till hans sparkonto så han inte kunde göra av med lika mkt.. Ska bli mkt intressant detta! In fact - ska ringa honom nu o se hur det är med honom o sen ska jag nana kudde!


Vad tyckte ni om större text och header? Ni ser att det är jag va? Lite modifierad... :)


Sju sanningar om mig själv...

  1. Jag lider troligtvis av en mild form av tvångstankar och bacillskräck.
  2. Jag tycker Stefan och Kristers buskisar är roliga.... hur pinsamt det än är.
  3. Jag är löjligt mörkrädd och måste alltid somna med teven på om jag är ensam.
  4. Jag har inga gröna fingrar ö h t och klarar endast av att hålla garderobsblommor vid liv.
  5. Jag har alltid drömt om att ha ett eget företag.
  6. Jag har en stark önskan av att få arbeta för att hjälpa andra till ett bättre liv.
  7. Jag är expert på att spegla mig - min pappa kallade mig alltid för Narcissus (på grekiska Narkissos, i den grekiska mytologin, som älskade sig själv!) när jag var liten när jag stod och åmade mig framför hall- och badrumsspeglarna, och den tendensen har nog inte avtagits något nämnvärt...

Skriv sju sanningar om dig själv som vi kanske inte redan vet om! Jag väljer att utmana alla som vill, men åtminstone: Johanna (i klassen), Yohanna (Drömmen, Hanni-Par) , Linn (Boxholms-Linn), Alexandra och Lottie!


Tji fick jag - eller?

Sedan jag flyttade till Norrköping har jag förundrats över varför Norrköpingsbor använder ordet kartig med innebörden kaxig, dryg. För mig har det låtit helt knasigt eftersom vi i Boxholm m.fl. använder oss av ordet katig, just för kaxig och dryg. Så jag valde att kolla upp detta:

Kartig - omogen, outvecklad (www.synonymer.se )
Katig
- kavat, kaxig, morsk, påstridig (www.synonymer.se )

Haha tänkte jag, men där blev jag lurad. För att vara på den säkra sidan googlade jag "kartig" och fann detta:

Kartig - adjektiv, regionalt i östra Östergötland liktydigt med katig/kaxig. På andra håll betyder det omogen, vilket man iofs kan vara om man är kaxig. (www.susning.nu/kartig)

SLUTSATS:
Jag antar att jag har haft rätt till viss del, eftersom kartig faktiskt betyder omogen på andra håll än just i Östra Östergötland, men nu kan jag ju inte längre hoppa på dem om hur fel dom har, dem inbitna Norrköpingarna! BAH! Jaja, jag låter dem vara kartiga hädanefter, men jag kommer fortsätta vara katig! :)

Kämpar med mig själv.

Det är verkligen en äkta struggle med sig själv och sina viljor, känslor, begär.. En fredagskväll - ensam - utan varken alkohol, nikotin eller junk food. Det tar emot - men jag klarar det! Jag försöker trösta mig med hur bra jag kommer må imorgon! Och nästa dag.. å nästa... å nästa...;)

You made my day!

Ni vet om att sådant
här betyder otroligt mkt va? Kunde inte önska mer, tack Alexandra! Ett verkligt intyg på att man kan göra ngt för ngn annan - om så bara för en stund!


Plan of Action

Jag kan verkligen se framför mig hur folk slår sig för pannan och ojjar sig över alla mina drömmar.. (typ Syster "hm, ja vi får se hur länge den idén håller i sig" ;)), men nu har jag verkligen en handlingsplan för mitt liv. Jag satte mig ner för att verkligen ta reda på, långt därinne, vad det är jag vill göra med mitt liv - vilket mitt engagemang ska vara för att uppnå lyckan - vilka mina mål är - vad vill jag kunna säga att jag är?

Just don't laugh, this is for real and I'm gonna show it to you! (Fast jag kan ju inte avslöja allt så jag är luddig):

1. Jag ska stolt kunna säga att jag är semi-nykterist (dvs MAX ett glas vin vid högtidliga tillfällen - läkares ordination), fri från begär av tobak och nikotin, att jag tränar regelbundet och har gjort det ända sedan augusti -08 och att jag stolt kan slå upp mina kylskåps- och skafferidörrar för Anna Skipper utan att hon ska kunna skaka på huvudet åt ngt!

2. Jag ska ha utbildat mig inom de ämnen jag brinner för (och jag kan garantera er att inköp inte är ett av dem), jag ska ha skrivit en bok om vad som intresserar mig starkt och jag ska vara konsult inom "det och det och det". Som sagt - luddigt för er - glasklart för mig!

3. Jag ska ärligt kunna säga att jag lever min dröm och jag ska vakna med ett leende på läpparna varje dag!

Låter som en kliché alltihop - det kanske det är - men jag vet exakt vad jag ska göra och jag ska göra det så fort möjligheten finns!  Nu ska jag sätta mig och skriva ner en riktig PLAN OF ACTION - och jag ska visa ALLA vilken stark människa jag är!

ALLA BORDE FUNDERA ÖVER VAD SOM SKULLE GÖRA DEM LYCKLIGA OCH LEVA EFTER DET OCH FÖRSÖKA UPPNÅ SINA DRÖMMAR - MER LYCKA ÅT FOLKET FÖR FAN!

TA RISKERNA Å VA INTE SÅ JLA FEGA!

Flower-Power.

Läste ett 'test' på min vän Johannas blogg -  http://hannisgold.blogspot.com/ - och därför kommer jag göra och publicera det jag också eftersom jag tycker det verkar kul att se hur naturlig jag är!

Du har....
(x) Mascara över 100 kr
(x) En plattång
(x) En locktång
(x) Designparfym
( ) Foundation över 200 kr
( ) Ögonfransböjare
( ) Olika borttagningsmedel
( ) Speciell hårbalsam i en sprayflaska
(x) Läppglans över 100 kr
( ) Hårinpackning
(x) Bodybutter
(x) Bodylotion
(x) Parfym över 300 kr

Summa = 8

Du ...
( ) Använder locktång/plattång varje dag
( ) Använder fondation varje dag
( ) Använder mascara varje dag
( ) Använder kajal varje dag
( ) Använder läppglans varje dag
( ) Använder bodybutter varje dag
(x) Använder bodylotion varje dag
(x) Använder ansiktsrengöring varje dag
( ) Använder hårinpackning varje dag
( ) Använder hårspray varje dag
(x) Tränar på gym
( ) Klipper dig varannan/varje månad

Summa = 3

Du har...
( ) Tonat håret
(x) Färgat håret
( ) Hårförlängning
( ) Piercat dig
( ) Tatuerat dig
(x) Tagit hål i öronen

Summa = 2

Totalt: 13

0-10 Den naturliga naturligaste tjejen.
10-15 Konstgjord behandlad blomma.
15-20 Kanariefågel i nordisk miljö.
20- 25 Du är en fryst jordgubbe.
25-30 Barbiedocka. Bara plast.

Jag säger som Johanna - helt nöjd med att vara en blomma! Helt "naturlig" vill man väl inte vara.. då är det ju inget piff alls i livet!

Piffi-Piff!

Påfrestande!

Jag trodde aldrig att det skulle vara så psykiskt påfrestande att flytta ifrån sin sambo, men det blir faktiskt värsta omställningen. Jag känner mig långt  nere i kängorna och allmänt väldigt depp. Jag hoppas att detta ger sig snart och att jag faktiskt mår bättre när jag väl kommer dit. Vi visste att det kunde bli jobbigt, men det är bara o ta tjuren vid hornen - vi bestämde det av en anledning som sagt.. och som ni märker försöker jag övertala mig sj till att det blir det bästa hela tiden.. men det underlättar faktiskt att Danne är positiv; för han är det men när han märker hur dåligt jag mår av det här så vill han gärna vända av omtänksamhet och säga att vi kan fortsätta bo ihop och att vi inte behöver ha så bråttom.. han är så snäll, men bestämt är bestämt!

Är det ngn som vet hur dåligt det är att snusa nikotinfritt snus? Visst gav det väl hål i tänderna?? Känns iaf som att det ska fräta sönder hela munnen på mig - fan så äckligt! Då är det bättre att vara utan helt! Köp ALDRIG XQ's! Ve o fan!

Jag vill egentligen inte...

..men det passar in i mitt nystartstänk! Jag vet att jag tjatar hål i huvudet på er; men nytt boende o nya vanor kommer boosta mitt life ganska rejält siar jag. Fast det är klart jag inte VILL - jag vill stanna här hos Danne-hjärtat, men 600 meter längre bort kommer knappast göra ngn större skillnad ;)

Jag känner mig t o m nykär! <3

21a oktober 2008



Jag älskar han; hur gnällig jag än är.

Crossroads och kämpiga känslor.

Idag fick jag beskedet att lägenheten är min, om jag vill ha den, from den 1 november. Kontraktet är påväg per post till min mor, för att sedan mellanlanda hos mig, för att sedan överräckas personligen till fastighetsförvaltaren. Och nu befinner jag mig i ett verkligt dilemma.

För två veckor sedan satte jag och Danne oss ner för att prata ut, ett sånt där litet snack som alla partners har sinsemellan ibland för att analysera vad som kan bli bättre, vad är bra etc. Då kom vi fram till lösningen att vi ska testa att flytta isär.. Tanken var "Vi flyttade ihop så tidigt, pirret i magen blev till vardag i ett naffs och nu beter vi oss mer eller mindre som kompisar", vilket nog kan vara ett ganska vanligt scenario.. eller vad vet jag, jag är knappast ngn samlevnadsexpert!

Så nu sitter jag här, med ett kontrakt påväg på en lägenhet (som jag förvisso gillar) men som får mig att vilja sitta med huvudet i toan resten av dagen. Jag är illamående, osäker, ledsen och gråtig, orolig och nervös. Jag känner mig rädd inför att flytta, även om det är för en god sak; för att få ut mer av vårt förhållande. Men det är hemskt och trots att jag vet att jag borde tänka ljusa tankar så går inte det riktigt. Jag vill bara klamra mig fast och inte släppa taget.

VILL jag verkligen göra det här? VILL Danne verkligen göra det här? Och vad var det nu det var bra för igen??


Ny livsstil!

Ja, då ska jag alltså ta mig an utmaningen att fånga en ny livsstil och behålla den. Ett liv fritt från niktotin, alkohol, skräpmat och med en massa träning istället! Danne stöttar mig och jag ska bevisa för honom att jag kan vara en bättre människa!



Pappa är min IDOL och förebild! Saknar honom varje dag!

Ngn typ av schizofreni?

Jag har aldrig haft bra alkoholsinne och jag har det fortfarande inte. Igår var den värsta kvällen i mannaminne och jag var full som en spruta. Ska jag vara helt ärlig så hatar jag mig själv under påverkan av alkohol. Jag kommer därför härmed utnämna mig själv till nykterist! Inga krusiduller - bara rätt och slätt - NYKTERIST! För med alkohol i kroppen är jag ett monster och inte alls den jag verkligen är och jag har inget svar på vad det är som händer men det kan mkt väl vara så att hjärnan vrider sig ett halvt varv och sätter sig uppåner.

Time for changes! Never again will I taste the sweetness of a glas of wine - and I'm proud! Det enda jag kan göra är att bevisa för mig själv och för andra att "gamla Anna" (monstret) är borta för godt.

P-A-N-I-K

Jag har sådan panik inför tentan vi har idag så det är sinnest - har nog aldrig varit så dåligt förberedd till ett prov! Jag undrar hur jag skulle tackla o få IG..? Har aldrig fått, VILL aldrig få - jag vet inte om jag skulle må speciellt bra av det!

Jag skulle däremot kunna tenta av alla avsnitt av GossipGirl eftersom det är det enda jag tittar på nuförtiden...






Just det - en lite update om hur det gick på spinningen igår - förvånansvärt bra! Jag tyckte det var roligt och det är ngt jag kommer göra igen även om jag fick ta det lite lugnt emellanåt!

Spinning för första ggn...

...på mkt, mkt länge! Ja, idag kl 12.00 ska jag iväg o Spinna för första ggn på jag vet inte hur många år, senast var med min syster i Tranås på Hälsokällan - loooooong time ago! Jag kan inte ha varit äldre än 15-16 år o jag kommer faktiskt ihåg hur jävla jobbigt det var! Visserligen får jag varsko instruktören om att jag inte kommer kunna hålla samma tempo (hjärtat igen.. förbannat) men jag ska göra så godt jag kan! Man kan inget annat än försöka - jag tycker jag är modig!

Det är iaf Lottie o jag som ska ner. Jag hade nog inte gått själv..



På fredag ska jag o Daniel ha en mysa-hemma-kväll och bara "rå om varandra" som han så vackert sa.. haha.. Men jag kan inte motstå det! Det behövs! Det blir god mat, ett glas vin, film och myyyyysa... Så därför får jag ta en annan dag för Alexandra; we need one too!

Lördag ska jag och Danne ut med min Svärmor o Svärfar o Dannes båda bröder.. först bio: "Rallybrudar" som jag har höga förväntningar om och sedan blir det att gå till antingen Bacchus eller Durkslaget som det ser ut nu! Ska bli roligt, jag ser fram emot det. Jag ser fram emot det så mkt att jag till o med har köpt en ny tröja dagen till ära! :)


Träningskompis!

Jaa, idag fick jag en träningskompis i min vän Lottie! Hon har sedan tidigare medlemskap på Nautilus här i stan men vi har inte fått ihop det så vi kunnat träna innan - men idag blev det av och fan vad roligt det var! Jag har varit på strålande humör hela eftermiddagen och det beror säkert på att jag känner mig snyggare bara för att jag solade en kvart förut! Så mkt det kan göra för en med lite färg - är det inte sinnes?

Vi började iaf med Rodd, fortsatte med Crosstrainer och sedan var det ett trettio minuters ABS-pass. Det gjorde så ONT i min mage, och det där med plankan begriper jag knappt - hur svårt som helst samtidigt som man ska göra en massa saker med ben och armar när man står i den positionen - jag var glad om jag lyckades stå i den alls - STILLA!

Upptäckte hur roligt det var med Crosstrainer, innan testade jag löpbandet igen men jag fick så himla ont i rumpan (fetaste träningsvärken sen träningen igår) så jag tog det lite lugnt med motstånder på Crosstrainern - men jag blev svettig ändå. Det är skönt att det inte bara är jag som har problem med svett i den här världen; Lottie var värre! Men båda lyckas få den där fina svettranden på överläppen; är det inte hemskt?? Får gå å torka sig om mun stup i kvarten!

Har även hunnit med plugg idag - om än ytterst lite, och så har jag varit o fikat med Linn! Jag fattar inte varför jag ska ge mig på att dricka kaffe med tanke på hur det vänder upponer på min mage, men det är ju så godt!

Imorgon är det tenta - det får bära eller brista, jag orkar helt enkelt inte lägga ner min själ i det den här ggn!



Philip Lailani

För alla er som ännu inte börjat läsa Philip Lailani's blogg, tycker jag det är dags att göra det. Jag satt å läste lite nyss och den 9:onde Oktober 2008 har han svarat på en läsarfråga angående alkohol och träning - vi vet alla att det inte är bra men det gick helt plötsligt upp för mig varför det är dåligt och hur det påverkar kroppen.

TACK!

De kommer snart ut ur garderoben!

Ja, mina jeans, mina svarta jeans som jag hade på min och Dannes första dejt! Jag testade dem idag efter duschen och jag får igen dem igen - nu ska jag bara jobba lite till så kommer dom sitta som ett smäck igen!

Sluta aldrig jobba för vad du vill - de var mina favoriter! :)

Höstfärger!

Vad är mer härligt än när löven är gula, röda, bruna och solen tittar fram? Dessutom blåser det sådär höstigt idag! En underbar dag och jag önskar jag kunde ha tid till att vara utomhus mer; men nej - Fröken Isaksson måste dessvärre plugga inför tentorna på tisdag och fredag. För att finna ork till det tog jag mig ner till gymet!

Styrketräningen gick sådär idag med. Jag vet inte, men ibland får jag för mig att jag gör fel; tekniken stämmer inte riktigt? Jag tror jag får ta upp det med min instruktör.. Sedan tror jag att jag har en latmask i mig som tittar fram lite då och då... eller så är det att jag bara tycker det går skit för att jag verkligen inte orkar mer reps! Hmm.. för jag orkar ju verkligen inte en gg till, men så tänker jag i efterhand: Hade jag verkligen inte orkat en gg till? Äsch!

Löpning på löpband i 30 minuter  idag också. Det gick faktiskt förvånansvärt bra, jag brukar ha svårt för det där med löpband, men jag kände mig pigg och orkade springa mycket längre än vad jag brukar! Jag blev så glad - som jag nämnt förut har jag en hjärtsjukdom som hindrar mig från att orka springa så långt i ett svep men idag klarade jag mer än någonsin! My happiness for the day is complete!! Yeeeaj - a BIG hurray!!!!

Som ni märkt har jag inte tränat mkt den här veckan, det är mkt som händer i mitt liv nu och tankarna har gjort mig helt dåsig och trött så jag har verkligen inte orkat! Men så idag tittade jag mig i spegel och tänkte: "Fan du har inte hållt på så här länge och börjat se resultat på din bullmage (vilket jag har i vilket fall, min kropp är helt felkonstruerad haha) för att du ska sluta nu! Skärpning!" Så, jag tog mig i kragen och nu känner jag mig så nöjd och glad. Nästa vecka ska jag ta igen att jag inte tränade så mkt den här veckan!! Sen kan jag ha haft lite ångest för att jag och sambo proppade tusentals kalorier igår; men det var ju lördag och vi hade en välbehövlig mysig hemmakväll - bara han, jag, kinamat, glass och ett glas vin! It was worth it!

Jag ska snart lägga upp två bilder på mig själv - en i början av träningen och en i slutet av denna månad; c:a 2,5 månad senare så får vi bildbevis på om det har hänt ngt!

9 okt. 2008

Som ni säkert har märkt vid det här laget så skriver jag inga rubriker de dagar då fantasin är down!

Skulle bara säga att jag inte har så mkt intressant att säga för tillfället....
...jag ska bara plugga, plugga, plugga.

Tentor nästa vecka and I'm kinda' screwed - but life goes on!

Skit..

..dag. Eller inte helt och hållet förstås. Lottie joinade mig på en liten promenad, så vi passade på att kolla in hennes nya lägenhet! Nice shit she's got there.. Det kommer bli bra! Sen tog vi en smoothie som drog i kinderna på väg in t stan igen och sen blev det en kopp svart kaffe på Wayne's.. Kände mig inte direkt klädd för en fika på stan bland folk i snygga skinnjackor och tighta jeans.. Min outfit? Mysbrallor, gympaskor och min ut-å-gå-jacka - kände mig dödsläcker, promise!

Jag känner mig nedstämd, jag kan inte ta mig för någonting och jag har en klump i magen. Shit vad livet suger emellanåt!

Dagsformen; eller ingen form alls..

Mm, min dagsform idag var USEL rent av! Gick åt helvete med styrketräningen idag, mina ben orkade verkligen ingenting. Varför är det så?

Efter att ha trälat mig igenom styrketräningsprogrammet, även om det kändes som att det blev halvdant, så satte jag mig å cyklade i 30 minuter. Det var också svintungt - jag fattar inte varför! Å jag blir tokig! När man väl är motiverad så kan man inte ge fullt ut iaf. Känner mig tung i kroppen och allt är bara allmänt jobbigt - kan det vara en förkylning eller ngt på gång? Det hoppas jag verkligen inte att det är.. wouldn't work! Jag ska ju träna minst 3 ggr/veckan i ett helt år - till att börja med! Jag kanske inte riktigt tänkte till när jag satte en så lång period.. kanske skulle börjat med typ 3 månader.. jag kommer ju känna mig jättedålig om jag skulle ligga sjuk en vecka - vilken ångest! Hm.. jag kanske får ändra mitt mål trots allt.

Som ni säkert har märkt så tränar inte jag och Alexandra ihop längre. Hon hängde på när vi var på SATS men det har inte blivit att hon följt med till Nautilus än. Det är tråkigt som fan, men jag är ändå imponerad av att jag inte har lagt av för det. Jag misstänker att det är lite svårt att vara ensamstående mamma till två barn som inte vill sitta i en lekhörna när mamma är å tränar - det hade nog inte jag heller velat, men det är iaf tråkigt! Jag hoppas det blir roligare nu när DanneBanan ska börja träna igen och jag hoppas - hoppas - att Alexandra kan komma ifrån ngn gg ibland så att vi kan köra ihop! Jag vet att du vill; kommer du ihåg - "Fan vad gödt å bli vältränad å kunna slänga det i ansiktet på MR HM-HM"???? Nu var det ju kanske inte så exakt hon sa, men det var iaf det som var kontentan av det hela! KOM IGEN NU - VAD HÄNDE MED VÅRAN UTLANDSRESA?!?! (Ett försök till pepp iaf).


Kan du inte se oss hoppa omkring sådär i solnedgången? Å vet du hur bra stränder är för rumpan?! ;)


Jag har fortfarande inte fått ngt svar från Lottie ifall hon kommer hit på lite laxmiddag, men hon skulle ringa när hon fick en rast på jobbet. Naturligtvis missade jag hennes telefonsamtal när jag var å tränade! Typiskt å jag som har ringt 2-3-4 ggr.. hehe! Hon slutar 20.30 och jag hoppas hon är hungrig! Egentligen gillar jag inte att äta så sent, men det kan det vara värt om hon kommer hit.

I need help - seriously. Jag är troligtvis den sämsta på att äta som man borde. En slarver som äter lite hipp som happ, som vet att jag borde äta mer nyttig mat fast jag inte gör det.. Damn. Jag vet inte vad jag ska göra - there's no way in hell att jag kan följa en diet. Idag har jag ätit såhär:

10.30 - 2 glutenfria knäckemackor mer räkost och en svälj mjölk.
15.10 - 2 små skålar köttsoppa
17.40 - 1 banan och en clementin.


Nu sedan jag börjat träna igen så har jag försökt att hålla mig till att bara äta flöt en gg per helg (och för alla er som inte kommer från Boxholm så betyder "flöt" rätt o slätt fet mat typ. pommes, pizza etc.), godisätare har jag aldrig varit så det har jag inga problem med - däremot gillar jag popcorn och jag har också upptäckt hur roligt det är med en popcornmaskin, sen har jag försökt o bara äta mindre portioner av husmanskosten jag lagar fast det går ju sisodär.. är ganska bra på att käka mkt.. Äsch. Fan. Jag vet ingenting.



Nu ringde Lottie. Hon kunde inte... DAMN! Men då kan jag ju å andra sidan käka nu!

IFK-match efter förväntan...

...Ja.. jag kan knappast påstå att jag hade några högre förväntningar på matchen igår. Första matchen med IFK Norrköping jag gick på sedan jag flyttade hit, troligtvis också den sista på mycket länge. Det kom sig av en slump att vi gick dit, jag och Lottie, för efter en fika på Fräcka Frökens på St. Persgatan hade vi helt plötsligt varsin biljett till VM-läktaren och varsin halsduk! Lottie känner den ena av ägarna där och han hade både biljetter och halsdukar till övers och inte tackar man nej till det, vi hade ändå inget bättre för oss!



Några sådana här gester fick vi inte uppleva...

Några minuter in i matchen så blev det något vajsing på ena lampan som lyser upp planen, så det blev ett minst sagt ovälkommet avbrott med tanke på kylan.. å andra sidan var det faktiskt hyffsat behagligt i jämförelse med hur det var när vi gick hemåt.. jag huttrade och frös och mina tår var nog i det närmaste blå när jag kom hem.

När jag gick hem passade jag på att stoppa ner min IFK-halsduk i väskan.. när vi gick till matchen stötte vi på några fulla supporters för GAIS och dem sa inga vackra ord.. så jag vågade inte gå där med den i vädret alldeles själv! Ganska förståeligt va?? :S

Sambon tecknade årskort på Nautilus igår och tanken var att vi tillsammans skulle ta oss ner till gymet i förmiddags för ett pass, men eftersom både han och jag är sådana sjusovare så blev det inte som planerat. Istället kommer jag spatsera ner dit efter skolan idag och förhoppningsvis slutar vi tidigare än 16.00.. Vi har redovisning idag.. känns omotiverat som hell, men vill jag ha ett Certifikat som Inköpare i handen i April så är det ett måste!

Ska köra styrka och kondition idag och jag ska bränna såååå många kalorier! (Flötade en pizza å pommes i lördags, så jag kommer jobba som satan..)

Ikväll ska jag se om jag lyckas bjuda över Lottie på lite ugnsbakad lax! Sambon är ändå så pass trött på mitt laxande att vi kan äta hur mkt som helst! Å så tänkte jag att vi skulle se Gossip Girl fr.o.m. avsnitt ett och eftersom jag såg ett helt apropå igår eftermiddag när jag låg utslagen i soffan och blev såld så tänkte jag att det kunde vara värt att se allt! Om nu inte Lottie kan så får jag väl dinera med teven - som varje vecka när sambon jobbar em...

Träningsprofilen.se

Vill bara tipsa om en webbsida jag upptäckte i senaste numret av Fitness Magazine, nämligen Träningsprofilen! Alla som är intresserade av träning bör registrera sig som medlem.. man får fri tillgång till PT, du kan läsa massa intressanta artiklar, få mer motivation, råd & tips och finna andra medlemmar m.m.

Sök på annays - om du vill hitta mej! :)

3 ggr/v...

NamnÅrMånadVeckaProcent uppnått
 Anna Isaksson 2008 34 133% (4/3)
 2008 35 167% (5/3)
 2008 36 133% (4/3)
 2008 37 167% (5/3)
 2008 38 100% (3/3)
 2008 39 133% (4/3)
 2008 40 100% (3/3)

Min träning sedan 20080818. Mitt mål är att träna minst 3 ggr/veckan å än så länge har det gått vägen!

Ett varmare land?

Det är söndag igen och hela helgen har gått. Det känns inte ens som att det blev ngn helg för mig. Som jag nämnde så jobbade jag 04.00 - 10.00 natten fredag till lördag och det tog verkligen kål på mig. Jag kom hem o la mig direkt, men jag blev inte mig själv på hela dagen. Helt ärligt så kändes det som att jag hade varit ute och supit i timmar natten innan! Helt bortkastad jävla tid, tur att man fick betalt för att vara vaken hela natten iaf... Till skillnad från sambon som faktiskt var dyngrak och spenderade lika mkt tid i sängen han under lördagen. Idag känner jag mig fortfarande inte utvilad och sitter fortfarande i pyjamasbyxor och en t-shirt. Jag ska aldrig mer jobba natt, det är helt enkelt inte min grejj.

Ska se till att ta mig ner till gymet idag o konditionsträna lite. Jag hade tänkt att det kunde vara trevligt med lite intervallträning längs med spåret vid Strömmen, men en titt utanför fönstret och jag ändrade mig omgående. Jösses, vilket väder det är. RIktigt kall, blåsig och regnig höstdag. Vad säger ni om en sista-minuten-resa till Cypern kanske? Eller det kanske är kallt där nu med... Var finns värmen? Någon som känner sig manad att åka på en resa med mig till varmare breddgrader?

Dags att ta tag i livet, vare sig jag vill eller inte. Jag tackar iaf för att jag inte är singel - mardrömssöndagar. Typ ensammast i världen. Uä.

Annas potatissallad deluxe!

Jag ska skriva ner för er hur jag gör min potatissallad. Bli inte rädda, man behöver ju inte göra den så fet varje gg, men fan vad godt det är! Sen har jag ingen aning om hur mkt man tar av varje ingrediens eftersom jag gör allting på måfå, men ni får testa er fram:

Kokt potatis - skuren i bitar; efter eget tycke
Crème fraiche
Majonnäs
Salt & svartpeppar
Grillkrydda
Hackad gul lök

Rör sedan runt och se till att den är kall, kyld, vid servering. Mumma - svårare än så var det inte!

3 okt. 2008, forts.

Kanske, kanske har jag fått ordning på det igen...



...man ska inte ge sig på saker man inte förstår!

3 okt. 2008, forts.

Jag trodde att Susnet skulle ge mig en schysst besöksräknare, men det gick inte som jag ville - antagligen på grund av att jag inte är så jävla duktig när jag styr i kodmallar, men jag hoppas att det löst sig när jag ändrat min kodmall till den ursprungliga.. or else - I'm screwed....

3 okt. 2008

Om elva minuter är det den fjärde oktober - å då händer det grejjer! Klockan 04.00 inatt ska jag och mina arbetskamrater på VTI ta salivprov på bilförare. Ja, jag ska alltså jobba lite extra inatt - 04-10 - och jag ser inte fram emot det med tanke på hur trött jag är för tillfället. Jag sov lite i eftermiddags, så jag misstänker att jag inte kommer kunna somna nu.. å om jag gör det, kommer jag nog inte komma upp! Så därför håller jag på att laga lite ugnstekt kyckling och hemmagjord potatissallad... fick sånt himla sug efter min egna potatissallad - den går inte av för hackor! Jag vet hur illa det är att äta på natten, men med tanke på att jag ska jobba i sex timmar så kan det vara skönt att fylla på med lite energi innan.

Nyss åkte sambon och hans polare ner till Palace för utgång. Jag fick ansvara för hans bankkort ikväll så att han inte skulle göra av med så mkt pengar.. förra lördagen hade han visst lyckats göra av med 1700kr på en kväll på krogen. Jag förstår inte - jag gör verkligen inte det.. å så tycker han att jag är slösaktig med mina pengar om jag ngn gg kommer hem med två linnen à 79.90 st. Jösses. Han kommer inte kunna säga något om det i fortsättningen!



Hur mkt bränner du en utekväll på krogen?



2 okt. 2008

Det blev ett besök på gymet ikväll så nu är jag lite trött i kroppen.. när jag kom hem skyndade jag att sätta på teven eftersom det var säsongstart för nya avsnitt av "Du är vad du äter". Jag har alltid tyckt att det var roligt att se det, men idag tyckte jag det var lite sisodär. Kanske är det för man själv har börjat komma i form, eller jag vet inte. Det är ju kul att Anna kan hjälpa folk som behöver det och det är roligt att hon också tar sig an folk som faktiskt lider av undervikt! Nästa vecka ska hon hjälpa Schulman, det ska bli roligt att se eftersom det känns som att hon är i ganska bra form iaf? Eller??

Det gick jäkligt bra på gymet idag igen faktiskt.. fick ju som sagt lägga på lite mer vikter än i tisdags så det kändes liiite jobbigare om man säger så, men det finns fortfarande ett par-tre st maskiner där jag kommer få öka ytterligare. Kul äre - fan vad jag älskar gymet - fastän sambon var den som faktiskt fick mig till att komma iväg idag.

Jag: "Ameeeen, jag kanske kan köra imorgon ist........"
Sambo: "NEJ, för fan LÄGG AV! Vila middagen lite och sen drar du ner!"

Och eftersom han höjde rösten och jag visste att han hade rätt så var det bara att ta på sig träningsuniformen o dra mig neråt.. Jag tackar honom nu! Ibland behöver man en spark i arslet! Det regnade dessutom när jag gick ner och hem, så jag tog tillfället i akt och joggade så mkt jag orkade på vägen och därmed var jag uppvärmd och klar när jag kom innanför dörrarna till Nautilus! Sköönt! Jag gillar regn, höstregn, så länge man är ordentligt klädd för det.

Har blivit medlem på www.funbeat.se så nu kan ni hålla bra koll på vad och när jag tränar! Bli medlem du med. Vill du bli min kompis? Sök på Anna I.


RSS 2.0