Söt-papp!

Detta är min pappa. Han var världens bästa pappa!



Titt så söt! Detta är i sommarstugan...

Fullspäckat, avkopplat.

Åkte till Boxholm i fredags efter jobbet, och även om jag skäms för det så kan jag berätta att en IKEA-kasse med tvätt fick följa med på tåget också.. det är bra att ha mammor ibland men jag fick mig en dänga av Danne iom att jag jämt klagar på att hans mamma får tvätta hans tvätt.. ska nog vara tyst om det i fortsättningen :) Men å andra sidan händer det en enstaka gg ngn gg då och då.. jag tvättar i vanliga fall varje vecka!

Igår shoppade vi i Motala. Jag fick kläder av mamma för 1300kr från H&M och Gina Tricot. Jag har tagit kort med mobilen så jag lägger in det när jag kommer hem igen, har inte sladden här. Maria fick kläder för samma summa - gissa om vi var glada. Så skönt att få lite nytt till vårgarderoben!

När Maria, syster, och jag kom hem satte vi på oss promenadskor och gick en sväng till kyrkogården. Det var så himla skönt att röra på sig och så fick jag tända ljus på pappsens grav! Som jag saknar han, papi-papi. Jag sa till Maria att om jag dör före Mamma (Gud förbjude) så vill jag begravas bredvid pappa, så får mamma ta ngn plats där hon vill ligga hellre. Hemskt o prata om, men man kan ju lika gärna säga hur man vill ha det. Å förresten så vill jag begravas i Boxholm även om jag bor på annan ort när jag dör. Nu vet alla det så nu hoppas jag att jag får som jag vill den dagen jag kolar vippen.. Åh herregud, så dant detta vart. Jag ska ju självklart leva länge :)

Nyss kom jag hem från en promenad på 60 min med Petra. Vi har inte träffats på jättelänge och det var verkligen skönt att ventilera lite. Vi kom fram till att hon ska försöka hjälpa mej med träningen i framtiden och då är ju www.funbeat.se ett bra verktyg för henne så att hon ser vad jag styr med eftersom vi bor så långt ifrån varandra och inte kan träna tillsammans direkt.

Blir förresten att ta mammas bil veckan som kommer. Golfen är inte klar.. motorfästet hade gått sönder och det kommer bli en dyr historia men hellre det än att jag tappar motorn på motorvägen.. vill inte ens tänka på hur dyrt det skulle bli!

Nu ska jag umgås med mor min. Blir snart mat - köttbullar, potatisbullar och stekt fläsk. Lite rester tror jag, men inte det det mig något. Förresten så får jag ta hem hennes laptop idag så nu slipper jag köpa en ny dator när jag måste lämna in den gamla till skolan igen!

I love them all!

Earth hour!

Jag tycker att Mellanmjölken från Arla alltid skall finnas i svart förpackning.

Vad tycker du?



Ibland undrar jag vad som försiggår...

...i mitt huvud. Eller så försiggårs ingenting alls! Fikade med Linny efter jobbet, kom därifrån vid 17.30. Tog en varm macka o sallad på Fräcka Fröken och sedan begav vi oss till H&M där jag hittade ett par läckra skor och en cardigan i pastellrosa - fräscht nu när våren börjar krypa sig på. Linny hittade snyggaste röda trenchcoaten som var grym på henne.. när jag däremot drog på mig den så såg det mest bara illa ut, men det kan bero på jeansen och sneakers'ena jag hade. Ska testa en annan dag när jag är lite mer festklädd :)

Billigt vart det - 212kr, hade 200kr i rabattkuponger! Sen fick jag 100kr i presentkort för jag handlade för över 400kr. Hur bra affär blev inte det där då?!

När jag kom hem vid sjuhugget upptäckte jag att jag inte hade nycklarna på mej. Fan. De låg kvar på Whirlpool. Vad göra? Jag har ingen kod till mitt passerkort ännu så jag fick ringa vakten som fick släppa in mej. Linny var gullig o ställde upp på å skjutsa mej. Det är det här jag menar med att jag är tom i huvudet allt som oftast. Hur kan jag glömma mina nycklar!? Vi fastnade inne på Whirlpool också, kom ingenstans ett tag.. men det är en annan historia :)

Imorgon blir det att ta pendeln hem till Boxholm! Hur skönt som helst ska det bli att byta miljö lite. Dessutom har jag fått garageplats där jag bor nu så jag ska hämta hem systers Golf så jag kan ta mig till jobbet lite kvickare om dagarna. Hur bra som helst! Allt faller på plats.

Matilda (systers äldsta dotter):
"Mamma, VET DU att Anna ska komma hit i helgen och hon ska sova här i TVÅ nätter!" :)

Love, love, love <3

Idag mår jag bra iaf. Ska lära mig hantera stressen och jag är på god väg. Fokuserar på en sak i taget och försöker att inte stressa upp mig för allt jag måste ta itu med.

Kanske blir dåligt med uppdatering i helgen, men jag återkommer så snart jag är hemma igen och berättar om min upphetsande helg i Boxholm ;)

Min lägenhet!

Eftersom jag tjatat om mitt måleri och nya golv hemma kan jag ju visa lite med bilder jag har tagit med mobilen....



Sovrummet med mörklila fondvägg, snygga ekgolv och utsikt över Nrkpg.



Kan hända att jag inte höll kameran åt rätt håll, men detta är iaf vardagsrummet ut till hallen (hallen med svarta klinker).. Röd fondvägg i vardagsrum/kök..



En dålig bild på när jag spikat upp mina tavlor ovanför min fantastiska och stora divansoffa.. som man kan få plats hur många som helst i :)

Receptbilder!

Har inte lagt in bilder på mina maträtter jag har presenterat i form av recept här på bloggen, så de får komma såhär i efterhand när jag kör en uppladdnings-raid.



Torsk i ugn med curryn, ni vet!



Mina biffar i ädelostsås.. ser väl sådär smakligt ut, men fan så smaskens det är - fråga min syster :)



Kom på att jag skulle ta bilden när jag hade grävt och ätit lite.. Nåväl, torsk med potatis och ägg-persilje-sås!



Kan ha lagt upp denna tidigare - nåväl: Risotto med ugnsstekt lax!


Gillar jag fisk?
Kanske :)

EGO!


Trött på vändorna till sjukan.

I måndags kände jag hur ont jag hade över bröstet, o egentligen hade jag känt det redan under söndagen, men man vill inte gärna låss om det... men i måndags var det iaf förskräckligt så D ställde upp på att köra mig till akuten. Som vanligt fick jag inga vettiga svar, eller jag ska väl iofs vara glad att de inget hittar - men jag kan ju inte hålla på å åka dit hur som helst o hela tiden så fort jag får ont över bröstet då jag vet att de inget hittar iaf! Dyrbar tid som går till spillo för både min och deras del.. Satt på akuten i 11 h.. Roligare måndagar har jag haft!

Nåväl, ska ta min kardiolog på US på det.. de måste kolla vad det är, går ju inte å hålla på såhär. Men både läkarna o jag trooor att det kan vara stressrelaterat. Jag har ju en ny tjänst och så mkt ansvar har jag aldrig haft i hela mitt liv, samtidigt som jag är en prestationsprinsessa - som läkaren kallade mej haha - och alltid har de högsta kraven på mig själv. Dessutom är jag inte alls helt inne i svängen än, och kommer nog inte vara så förrän om ngt halvår heller, och måste helt enkelt lära mig deala med stressen. Fick en liten breakdown på jobbet igår, kunde inte riktigt hålla masken, o varför ska jag göra det?! De måste ju veta hur jag känner.. Det var bra. Skönt om inte annat. Tänk att bara få gråta kan göra att det lättar så mkt. Så nu mår jag ganska bra igen :)

De som känner-känner mig vet att jag kan få perioder som är riktigt low och då är det ingenting som fungerar. Det enda som riktigt hjälper är att gråta o gråta o gråta igen. Gud så skönt det är! Rekommenderas. UT med skiten!



Igår var jag hos Alexandra en sväng, eller faktiskt hela kvällen. Lagom tiss jag kom stod maten på bordet och det kändes nästan som att jag kunde ha klivit in till MIN familj med partner å två barn haha :) Det bjöds på underbar laxsås med ris och jag åt tills jag storknade.. sedan satt vi o pratade o skrattade framför teven tiss D kom o hämtade mej. Jag trivdes så bra, var så skönt att vara där! Det gör jag snart om igen, fast på fredag - då ska jag åka till Boxholm! Tanken var att syster skulle kommet hit, men sen ville jag hellre åka hem så jag får träffa HELA familjen. Mamma har gett förslaget att hon o jag ska åka till Motala o shoppa på lördag :) Söt hon är, min mamma!



Ikväll har jag stått framför spisen hela kvällen o gjort matlådor..

Det blev Fläskfilé i gräddsås med ananas och klyftpotatis (D gjorde en beställning, o inte kan man säga nej då hehe).
Å sen blev det Stekt panerad rödspätta med potatis och kallsås.

Skulle gjort korvstroganoff o ris också, men sen gick musten ur mig så jag tog sista energin till att duscha istället. Man känner sig inte så fräsch efter timmar framför spis-oset. Nu ska jag snart sova.. tiss vi ses igen - Gunatt :)

Värt det?

I fredags bar det av hem till EllePelle i Lkpg efter jobbet. Jag liftade med en kollega som ändå sitter o åker till Linkan varje dag, så jag tog tillfället i akt. Elin var inte hemma så Martin fick bistå med sin hjälp och lämnade mig nyckel hem till Elin samtidigt som han visade mig vart tusan jag skulle.. hade alltså inte varit där tidigare och jag kan inte påstå att jag är vidare bevandrad i de Tannerfors-iska kvarteren...

Elin kom hem vid 18 och då var jag redan färdig för en helkväll. Å en helkväll blev det, av ett mkt intressant slag. Det var jag och (citerar Elin) "en bunt övertända skeppare" + några till. Jag hade kul iaf och det blev en tur till Platå.. däremot försvann mitt goda humör framåt slutet pga att jag tappade min femhundring. Riktigt dåligt.. men shit happens, så vad kan jag göra. Frågade ju dock personalen om ngn vänlig själ hade lämnat in en femhundring men jag misstänker att det var ngn glad person som hittade den och brände den på diverse drinkar. Hoppas fanskapet söp sig så förbannat full och mådde jävligt dåligt dagen efter. :)

För det var mina sista pengar denna månaden typ!

BÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄS!

Mojito.., Moskito.., Mohito?

Ja.. hur säger man egentligen Mojito? Hur uttalar man detta för att inte göra sig till komplett åtlöje när man beställer den underbart goda drinken?

Moskito, som jag säger verkar inte gå hem...

Äh. SKITSAMMA - jag bjuder på den!

Starting all over again.

Ja, då startar jag om.

1. Nyrenoverad lägenhet.

2. Singel på "nytt".. eller kanske på "riktigt" denna gg.

3. Nytt jobb, med lön fr. om. 1 april.

Ah det låter ju helt enkelt bra. Men det gör ju att man har mkt på tapeten varje dag! Eller ja, kanske inte när det gäller punkt nummer två för jag har inte kommit ngn vidare vart med mitt sk. singelliv.. nej, jag träffar D emellanåt iaf, eller nu har vi träffats massor, men vi har sagt att vi bara är vänner. Hur det sedan fungerar i praktiken återstår att se.

Teori o praktik går inte aaalltid hand i hand.

På fredag blir det att dra på fest hos Elin i Lkpg! Kan bli en mkt intressant historia, jag hoppas jag kan hålla mig till en måttlig mängd vin, annars äre inte roligt.. ska försöka ragga plats till Lkpg med ngn från jobbet, vi får se hur det går!

Var inte alls sugen på det här med bloggeri idag..
I give it up for the moment.

Momento!

Just det, jag har ju börjat på min italienskakurs nu! Det verkar vara ett riktigt roligt språk, hoppas bara det speedar upp lite framöver!

Ciao!


Busy woman...

...som ni märker! Jag har ingen tid till att uppdatera känner jag.. det är fullt upp hela dagen, när jag inte är på jobbet har jag så mkt annat att ta tag i! Eller så är jag med vänner å är jag med vänner så säger det ju sig självt att jag inte uppdaterar bloggen... för vem säger "Ska bara uppdatera bloggen.." när man är med folk? Iaf inte med folk man inte känner så väl..

Nåja.. nu har jag uppdaterat, mera kommer - ska försöka ge er en update imorgon om hur mitt liv går. I övrigt? Ferre på fredag i LKPG med underbara Elin! Yeeej!

Hemlängtan.

Sitter i skrivande stund i Boxholm hos min syster med familj. Jag fick ett infall i förmiddags, satte mej på tåget å åkte hemåt. Väldigt familje-sjuk å då är det lika bäst å åka hem :)

Spenderade gårdagen med D. Vi diskuterade hur vi skulle ha det och båda är överens om att inte vara tillsammans, bara vara vänner. Vi får se hur det kan tänkas gå...


Vardagsmotion!?

Jag är hostig, febrig, slemmig, fräsig, snorig.. you name it. Men trots det så ägnar jag mig åt lite vardagsmotion som ju är sååå populärt ;)

Både igår och idag tvättar jag, för eftersom jag har bott hos D ett tag iom att hyresvärden har lagt nya golv i min lilla lya. Har med andra ord samlat på mig en del tvätt - bott i en väska - hur upphetsande är det? Går igång bara jag tänker tanken.. ;)

Idag har jag även tagit tag i mitt kylskåp! När jag kom tillbaka t lgh så märkte jag att det luktade skumt i min kyl. Lustigt, tänkte jag för det var ju inget som kunde blivit gammalt o börjat lukta. För att vara på den säkra sidan har jag ändå slängt ut lite o idag plockade jag ur allt och städade rent. Jag tror inte det hjälpte tyvärr.. men jag hoppas!

Ont i huvudet har jag också! Vilken osis - jag är ganska känslig för starka dofter och jag tror jag hade en aning för mkt sköljmedel i min tvätt och det verkar som att det är ett migränanfall på g, så jag ska ta o knapra i mig ett par alvedon innan det bryter ut ordentligt.

Jag skulle nästan kunna utnämna mig själv t att vara alvedon/panodil-missbrukare - å det där med "utnämna" lät allt annat än bra - nej, det är ingenting jag skulle vara stolt över. Men nog blir det ett par tabletter nästan dagligen.

Men vad fan ska jag göra då när jag har ont?! Är det ngn som har ngt bra tips!?

Best regards för fan, we ses imorgon igen.

Fiskgratäng à la Anna Impuls

Då var fiskgratängen färdig och en portion uppäten. Serverad med ris.

Jag skulle göra ett recept à la Mamma, men sedan fick jag en impuls och valde att ha i lite curry! Curry som bara är godt ibland, hur gick det här till? Jag vet inte vad som hände, ngn typ av black out perhaps och så fort jag gjort det trodde jag att det skulle gå åt helskotta o att allt hade varit förgäves.

Alla ni som ngn gg har läst några av mina recept, har säkert fattat att jag höftar med kryddor både hit och dit, så jag vet inte hur mkt jag tar av varje, men man får väl testa sig fram. Blir det skit så blir det skit, men hur man lyckas med det vet i tusan ;)

Torskfilé i ugn innan sås tillsätts. 225grader i ca 10 minuter, men det kan ju bero på hur stor fiskfilén är.. o det kan jag iiinte svara på.. så ni får testa där med.

Ris - å alla vet väl hur man kokar ris. Men det kanske är ngn stackars sate som inte alls vet.. så då kan jag ju berätta - att det står på paketet! (Hihi)

Sås:
Matlagningsgrädde
Ketchup
Grillkrydda
Curry
Lite pulver köttbuljong (hade ingen fisk)
Salt
Peppar
Å sedan tog jag även lite maizena redning i o hoppades på att det skulle bli lite tjockare sås när det sedan stod i ugnen.

Ta ut firren o häll på den kalla såsen. Garnera med purjolök, hackad persilja och körsbärstomater. Sen är det bara huss in i ugnen igen, en sväng, på 150 grader i kanske fem min.


Tada!



Å det var ju faktiskt godt! Kanske skulle jag ha blivit kock?!?! :)

Vart tog träningsbloggandet vägen?

Ja det kan man fråga sig.. den frågan har ngn ställt sig här på min blogg som ursprungligen skulle likna en träningsblogg. Och det ska den igen, låt mig bli frisk så ska jag ordna det o göra alla glada :) Eller mest mig själv! Först kan jag ju se till att vara lite mer aktiv i skrivandet hehe..

Jag och D var nämligen o tränade förra veckan, styrketräning och det var så himla roligt. Det var nästan som att ha en PT!  Körde biceps, triceps, rygg, mage. I omgångar alltså.. dvs inte samma dag. Har aldrig haft sån härligt träningsvärk i biceps förr! Halleluja..

Men så kom förkylningen.. å det är där jag är idag. Inatt måste jag tom haft feber, tog två panodil för att orka arbetsdagen. Men oroa er inte, jag kommer snart igång igen. Jag jobbar på att bli frisk och sen kommer jag, svart på vitt, bevisa hur mkt jag kommer träna. För det här håller inte! Jag mår inget bra utan träning å alla som ngnsin har testat vet vad jag snackar om.

Nu är det matdags, med fiskgratäng. Nam!

RSS 2.0