Svamp- o sparrisrisotto med saftigt ugnsstekt lax
Ja, på grund av förfrågan lägger jag nu ut receptet på svamp- o sparrisrisotto med ugnsstekt lax å lite annat smått o godt.. sen kan man väl säga som så att jag inte é så himla duktig på att göra exakt likadant varje gg när jag lagar mat, så allting smakar inte likadant varje gg.. men nåväl jag ska försöka :) Risottoreceptet är hämtat från ICA:s arboririsförpackning, förutom att jag har bytt ut broccolin mot sparris.
Risotto; 4 pers (enl. förp.)
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
100 g champinjoner
3 dl arboriris (ICA)
1 msk olivolja
7-8 dl grönsaksbuljong
250 g grön, färsk, sparris
1-2 dl parmesanost
Salt & peppar
2 tsk färsk timjan
1. Skala o hacka lök och vitlök. Rensa svampen och skär i bitar.
2. Fräs lök, svamp och ris i oljan. Späd med het buljong, lite i taget, och låt riset suga åt sig buljongen tills man häller på ytterligare. Koka ca 20 min utan lock. Risotton ska bli mjuk och krämig.
3. Skölj o dela sparrisen i mindre bitar, tillsätt sparrisen när det är 5-10 minuter kvar av koktiden. (Alternativt fräs på hela sparrisar marinerade i vitlök och olja o garnera med dessa).
4. Rör ner osten, salta o peppra och garnera med färsk timjan. (Har du inte timjan så kan man ju använda färsk persilja eller vad du vill egentligen, som du tror kan bli bra till).
OBS! Om du känner för det och vill kräma på risotton lite extra kan du ju alltid ha i lite grädde/crème fraiche - det funkar faktiskt.
Ugnsstekt lax:
140g laxfiléer
Citronpeppar
"Marinera" de tinade laxfiléerna (à ca 140g) med citronpeppar. Kör i mitten av ugnen i 20 minuter på 150 grader.. +kanske 5 minuter beroende på hurdan ugn man har.. det är ju inte alltid säkert de fungerar lika!
Annas egen guacamole:
1 hel avokado
3-4 tsk crème fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
(ev. 1 aning majonnäs)
Rör ihop till en liten röra och servera till.
Annas klassiska sallad:
Körsbärstomater
Isbergssallad
Gurka
Fetaost i kuber
Gröna oliver med pimento
+ salladsdressing, typ Knorr's grekiska som blandas ut med vatten och olja.
Smaklig måltid!
Risotto; 4 pers (enl. förp.)
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
100 g champinjoner
3 dl arboriris (ICA)
1 msk olivolja
7-8 dl grönsaksbuljong
250 g grön, färsk, sparris
1-2 dl parmesanost
Salt & peppar
2 tsk färsk timjan
1. Skala o hacka lök och vitlök. Rensa svampen och skär i bitar.
2. Fräs lök, svamp och ris i oljan. Späd med het buljong, lite i taget, och låt riset suga åt sig buljongen tills man häller på ytterligare. Koka ca 20 min utan lock. Risotton ska bli mjuk och krämig.
3. Skölj o dela sparrisen i mindre bitar, tillsätt sparrisen när det är 5-10 minuter kvar av koktiden. (Alternativt fräs på hela sparrisar marinerade i vitlök och olja o garnera med dessa).
4. Rör ner osten, salta o peppra och garnera med färsk timjan. (Har du inte timjan så kan man ju använda färsk persilja eller vad du vill egentligen, som du tror kan bli bra till).
OBS! Om du känner för det och vill kräma på risotton lite extra kan du ju alltid ha i lite grädde/crème fraiche - det funkar faktiskt.
Ugnsstekt lax:
140g laxfiléer
Citronpeppar
"Marinera" de tinade laxfiléerna (à ca 140g) med citronpeppar. Kör i mitten av ugnen i 20 minuter på 150 grader.. +kanske 5 minuter beroende på hurdan ugn man har.. det är ju inte alltid säkert de fungerar lika!
Annas egen guacamole:
1 hel avokado
3-4 tsk crème fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
(ev. 1 aning majonnäs)
Rör ihop till en liten röra och servera till.
Annas klassiska sallad:
Körsbärstomater
Isbergssallad
Gurka
Fetaost i kuber
Gröna oliver med pimento
+ salladsdressing, typ Knorr's grekiska som blandas ut med vatten och olja.
Smaklig måltid!
Kommentarer
Postat av: Carin
Tack så mycket! :)
Trackback