Krämig Kasslergratäng med Ananas
Here we go:
4 dl ris (8 dl vatten)
c:a 500gr benfri kassler
5 dl matlagningsgrädde (2 pkt à 250ml)
1 stor burk ananasringar i juice
1 buljongtärning - valfritt men jag tog kycklingbuljong
1 medelstor lök
Grillkrydda
Vitpeppar
Riven ost - valfri, men jag valde Tex Mex (Arla)
Maizena redning - ljus
1. Koka upp riset och låt puttra på svag värme tills vätskan kokat bort.
2. Skär kassler i skivor och stek på medelstark värme tills de är lite gyllene.
4. Skiva löken i ringar och bryn i fettet från kasslern. Tillsätt grädden och rör om. Tillsätt sedan juicen från ananasringarna + buljongtärningen och låt puttra. Smaka av med grillkrydda och vitpeppar efter behag. OBS! Tänk på att kassler är salt, liksom buljongen, så tillsätt INTE salt.. Red med maizena redning tills halvtjock sås.
5. Varva kasslerskivor, ris, ananasringar och sås i flera lager i en gratängform.
6. Strö över riven ost och grilla i ugn i c:a 200grader, 10 minuter eller tills du fått lite färg på gratängen.
Ät tillsammans med grönsallad! Mumsfillibabba!
Recept by Moi!

Nej FY FAN vad gott det lät!!!!! Gaaaah! :D Ok nu är det skit att va singel då jag inte kan springa raka vägen till affärn o köpa allt det där :P MÅSTE bara ha det snarast! Du är så bra som lägger ut såna här bra o supergoda (låter de ju iaf som) recept! Mer! ;)PUSS
Bokstäverna på bloggen hoppade fel i förra, tvångstankar så måste skriva ett till, annars sparas de till nästa gång o då har jag säkert glömt bort de :P
FÖRLÅT! Men är helt totalt snurrig. Jag har ju fan inte bloggspace längre.... Sorry.
Men va faaaaan. Du får ta bort det så det slipper va hundra kommentarer från mig.. Men precis när det höll på att ladda upp det senaste så hoppa det sparade o gamla upp igen. Suck! Testar igen då....